Jaakko Suomu Tahko mtb:n 60 kilometrillä mukana
PyöräilyJulkaistu: 03.07.2015 00.00

Viime lauantaina ajettiin Tahkolla Suomen suurin maastopyörätapahtuma, jonko 60 km matkalle osallistui Tarmon Jaakko Suomu. Sijoitus oli 122/1149 maaliin ajaneesta. Reitti oli viikon sateiden jälkeen toidella märkä ja mutainen ja varsinkin alkumatkasta oli aika paljon jonoja ja ruuhkaa. Loppua kohden ruuhkat helpottivat Jaakon kulkua. Kisan jälkeen hän kommentoi "Oma ajo kulki ihan mukavasti ja ensimmäinen maraton tälle kesälle, ettei tullu mitään hyytymisiä. Hieno tapahtuma kuitenkin ja monelle se kesän ykkösjuttu."

Jaakko taittoi 60 kilometriä aikaan 3:40:08, kun matkan voittaja, Kusti Kittilä käytti matkaan aikaa 2:33:22.

Myös Veivareita edustava Jarmo Herranen selvitti matkan kunnialla maaliin. Hänen loppuaikansa oli 5:20:12. Jarmo kommentoi kisan olleen äärimmäisen raskas kuraisessa kelissä "Välillä mentiin vyötäröä myöten mudassa. Helppoa ei ollut kenelläkään, mutta täytyy ihailla ammattimiesten ajotaitoa ala- ja ylämäessä."