Kisaennakko ISM-kisoihin Pikkusyötteelle
PyöräilyJulkaistu: 10.08.2015 00.00

Kisaennakko ISM-kisoihin Pikkusyötteelle

Kälviän Tarmosta on lähdössä tulevan viikonlopun ikäluokkien SM-kisoihin edustava joukko eri ikäisiä pyöräilijöitä.

Lauantaina 15.8 ajetaan tempoajon Suomen mestaruuksista ja sunnuntaina 16.8 ajetaan maantielähdöt.

Tarmolta on tulessa M-10 sarjassa SM-tasolla debytoivat Max Halmekangas ja Eero-Veikko Nissilä. 7,6 km reitille lähtee Tarmosta kaksi eri tyyppistä pyöräilijää. Max hallitsee kevyet välitykset ja pyörittää jalkoja kuin Singerin neula, Eero-Veikon vahvuus puolestaan on vahvat jalat, jotka saavat pyörän tosipaikassa kovaan vauhtiin.

M-12 sarjaan lähtee Oskari Nissilä mittauttamaan tasoaan koko maan tasolla. Hyvin sujuneen Tervaetappi-kisan jälkeen Oskarilta voidaan odottaa hyvää suoritusta myös SM-tasolla.

M-16 sarjassa Sampo Lahti on varmasti yksi kisan kärkinimistä niin tempossa kuin maantielläkin. Sampo on pärjännyt hyvin koko kauden ikäluokkaa ylemmässä sarjassa kuin aiemmin ja viime viikonlopun Terva-ajoissa Sampo tuli niukalla erolla toiseksi ja osoitti, että mäki nousee hyvin.

N-16 sarjaan Tarmo lähettää kaksi pyöräilijää. Emma Lahdella on kokemusta usean vuoden vuoden ajalta ja SM-mitaleita kaapissa jo vino pino. Mäki nousi Emmalta vauhdikkaasti myös viime viikon Terva-ajoissa, joten mitalia on lupa odottaa tänäkin vuonna SM-kisoissa. Asta Orava puolestaan on harrastanut pyöräilyä vasta reilun vuoden ja hän lähtee nyt ensimmäisiin SM-kisoihin, joten ehjät suoritukset ovat hänellä varmasti tähtäimessä.

M-60 sarjassa tempoon osallistuu Tarmosta Pekka Mäkelä. Hänellä oli Kokkolan mestaruustempoissa Pekka oli vielä hieman nihkeänä, mutta henkitorvet on sen jälkeen varmasti avattu ja tempo on Pekan tämän kesän pääkilpailu. Maantielle lähtee Tarmosta 60-vuotiaisiin Samuli Hautamäki. Samulilla ei varmasti ole pyöräilyasiat olleet viime viikkoina päällimmäisenä mielessä ja valmistautuminen on poikennut aiemmista vuosista. Toivomme kuitenkin Samulille hyvää viikonloppua ja onnistumista vaativalla reitillä ajettavaan kilpailuun. Samulin asenteesta urheiluun ja elämään on monella oppimista.

M-40 sarjan maantielle lähtevät Huovisen veljekset Jukka ja Pekka. PM-masterseissa Jukka oli hienosti viides ja Pekka pääjoukossa myös mukana, joten heiltä on lupa odottaa hyviä suorituksia.

M-45 sarjassa on lähtöviivalla kova kälviäläiskolmikko Timo Pesola, Marko Uusimäki ja Tapio Rauma. Timo oli viime viikonloppuna Terva-ajoissa tasaisen varma, joten reitti on hyvin hallussa ja kauden pääkilpailuun Timo ladannee kaikki peliin. Marko Uusimäki oli viime vuonna Pikkusyötteellä Terva-ajoissa mukana, mutta tekniset ongelmat pilasivat tuolloin kisan, nyt toivottavasti kaikki on kunnossa ja kisakunto viritetty äärimmilleen. Tapio oli mukana viime viikonlopun Terva-ajoissa ja paransi suorituksiaan, vaikka joutuikin maantie-etapin keskeyttämään. Kaikki kolme ovat erilaisia ajajia ja varmasti täydentävät toisiaan, että miesmäärästä saadaan kaikki hyöty irti itse kilpailussa.

M-50 sarjassa starttaa Kenneth Kolppanen, jonka valmistautuminen on mennyt ihan penkin alle. Rakas Scott teki tenän Alvajärven metsässä ja varapyörällä SM-kisoihin lähteminen ei voi olla kenellekään eduksi, vielä kun kolhutkin haittaavat harjoittelua, niin Kenalta ei voi vaatia liikoja kauden pääkisassa.