Päivä pyörän päällä - se rennompi pyöräilytapahtuma
PyöräilyJulkaistu: 01.09.2015 00.00

Päivä pyörän päällä - se rennompi pyöräilytapahtuma

Päivä pyörän päällä tapahtuman perinteet ulottuvat vuosien taakse, jolloin Kälviällä ajettiin 24-tunnin ajot Peltokorventiellä. Yön pimeille tunneille ei kuitenkaan vuosien saatossa enää lähtenyt kovin montaa pyöräilijää ja tapahtumasta tehtiin pääasiassa päivällä ajettava 12-tunnin ajot. Reitiksikin vaihtui lenkki vapaa-ajantalolta Palontienhaaraan Ullavan suuntaan. Reitti on nyt tasaisempaa tietä  ja lähes koko matkalla on katuvalot illalla, illan viimeisille lenkeille on kuitenkin hyvä varata pyörään etu- ja takavalo sekä näkyvät vaatteet.

Tapahtumassa ajetaan aamulla klo:10.00 lähtien tasatunnein lenkki Palontiehaaraan ja takaisin. Nopeimmat ajavat matkan n. puoleen tuntiin, jolloin jää aikaa huilata vapaa-ajantalolla ja haukata purtavaa kahviosta. Leivät, banaanit, kahvit ja urheilujuomat kuuluvat osallistumismaksun hintaan. Joukkueilta maksu on 30 euroa ja yksittäisiltä pyöräilijöiltä 10 euroa, jolla saa ajaa koko päivän aamusta iltaan. Ajamalla vähintään kaksi osuutta saa osallistumismerkinnän Westfinntourin arvontaan. Osa ajajista ei tyydy vajaaseen parinkymmenen kilometrin lenkkiin vaan käyvät kääntymässä Välikylän nuorisoseurantalolla muutaman kilometrin pitemmällä Ullavan suuntaan.

Päivän aikana saa ajaa siihen aikaan kuin itselle sopii, joukkueellakaan ei ole pakko olla osallistujaa joka osuudella. Voit siis tulla ajamaan vaikka klo:13 ja ajaa niin monta osuutta kuin jaksat tai kerkeät. Ennakkoon ilmoittautuneille joukkueille on joukkueen nimellä lista vapaa-ajantalolla, johon joukkueen jäsenet voivat kuitata omat suorituksensa.

Tapahtuma on ennen kaikkea sosiaalinen matalan kynnyksen pyöräilytapahtuma. Joka lenkin peränpitäjänä ajaa veivareita tai tarmolaisia, jotka pitävät huolen, ettei ketään jätetä lenkillä yksin. Vapaa-ajantalolla on lisäksi ajon välissä hyvää aikaa vaihtaa kuulumisia kuluneesta pyöräilykesästä ja muista tapahtumista.

Ilmoittautua voi vielä perjantaihin saakka sähköpostilla mikko.nikkila@hotmail.com tai 040-7242463 sekä maksamalla osallistumismaksun Tarmon tilille: FI44 5163 7140 0123 59  Viestiosaan merkintä ”Päivä pyörän päällä”.

 

Tervetuloa Kälviälle!

Toivottaa Kälviän Tarmon pyöräilyjaosto