Kisaennakko ISM-kisoihin Mäntsälään 13.-14.8
PyöräilyJulkaistu: 04.08.2016 00.00

Kisaennakko ISM-kisoihin Mäntsälään 13.-14.8

Monen maantiepyöräilijän kesän kohokohta on ikäluokkien SM-kilpailut, jotka ajetaan tällä kertaa Mäntsälässä.

Kälviän Tarmolta kisoihin osallistuu edustava joukko pyöräilijöitä.

Lauantaina 13.8 ajetaan tempon Suomen mestaruuksista ja sunnuntaina 14.8 on vuorossa maantielähdöt.

Tempoon ja maantielle osallistuu N-10 sarjassa Iiris Heikkinen. Iiris voitti juuri Peurunka-tempon Laukaassa ja hän oli mukana tervaetapeilla Oulussa. Iiris ei ole vielä kunnolla päässyt mittaamaan ikätovereidensa tasoa, mutta Peurunka-tempon voitto antaa hänelle itseluottamusta lähteä mukaan SM-tason kilpailuun. Iiris on ajanut 5 km:n tempoja n. 11 minuttiin, jolla pitäisi olla myös SM-kisoissa korkealla tulosluettelossa. Mäntsälässä tempon matka on 5,5 km.

Sampo Lahti osallistuu M-16 sarjan tempoon ja maantielle, jos hän ei lähde Fincyclingin mukana Norjaan Arctic Heroes of Tomorrow-kilpailuun. Sampo viimeisteli kisakuntoaan voittamalla ratapyöräilyn SM-kisoissa 3 kultamitalia erinomaisilla ajoilla. Sampo ajoi radalla sellaista vauhtia, että niillä olisi pärjännyt hyvin myös miesten sarjoissa. Tällä kaudella Sampo on kilpaillut Fincyclingin mukana ja toivottavasti saanut paljon sellaista oppia ja kokemusta, mitä oman kasvattajaseuransa avulla hän ei olisi voinut saada. Sampolta voimme odottaa hyvää suoritusta niin 19,6 km:n tempossa kuin 55 km:n maantiekisassakin.

M-40 sarjaan starttaa tempoon ja maantielle, etä-tarmolaiset Jukka ja Pekka Huovinen. Jukka edusti Tarmoa miesten SM-kisassa sijoittuen 44.s ja tullen pääjoukossa maaliin. Jukka on tunnettu iloisesta elämänasenteesta, joten hymyssä suin hän lähtee edustamaan Tarmoa ikäluokkakisaan. Hänen veljensä Pekka on ollut rauhanturvaajana Malissa, joten lämpimän kelin pitäisi sopia hänelle. Jukan kertoman mukaan Pekka on treenannut kovasti ympäri Saharaa ja ajanut takaa Tuaregeja, joten saalistajan vaistot ja rautainen kunto kohtaavat tässä tapauksessa toivon mukaan tehokkaasti.

M-45 kisaan maantielle lähtee Kälviän Tarmon yksi kokeneimmista pyöräilijöistä, elävä legenda, Timo Pesola. Timo sijoittui vastikään hyvin Alvajärven ympäriajossa ja hän on osoittanut nousukuntoa, vaikka alkukaudella hän ei omien sanojensa mukaan ollut vielä parhaassa iskussa. Lomalla Timolla on ollut aikaa hioa kuntoa ja toivotaan, että mystinen huippukunto pulpahtaa pintaan kauden tärkeimmällä hetkellä, kun ikäluokan herruudesta taistellaan. Timo osallistuu vielä tulevana viikonloppuna Liedossa maantiekisaan, joten kilpaileminen on taatusti hallussa kun Timo asettuu viivalle.

M-50 sarjaan lähtee maantielle huippukuntoinen Kenneth "Kena" Kolppanen. Kena oli jäätävässä iskussa Alvajärvellä voittaen koko lähdön ja oman ikäluokkansa varmoin ottein. Työmatkoilla hankittu peruskunto pitää huolen siitä, että Kenaa ei jätetä ylä- eikä alamäessä. Pakon sanelemana Kena joutui laittamaan kauden alussa kisakalustonsa uusiksi, mutta se on miehen omien sanojensa mukaan vain piristänyt kilpailemista ja tuonut lisää vauhtia ajoon. Kenan vahvuuksia ovat kestävyys joten ei ole mahdotonta, etteikö mies yrittäisi ratkaisevaa iritottoa jo hyvissä ajoin ennen maalisuoraa.

Samuli Hautamäki on myös hyvässä vedossa ikäkausikisojen alla. Siviilielämän kiireet tosin voivat näkyä miehen otteissa, mutta toivotaan, että Samuli löytää tiensä lähtöviivalle hyvissä ajoin ennen lähtöpamausta, ettei tule hukkareissua Mäntsälään. Aina iloinen ja herrasmiesmäinen Samuli on vahvimmillaan loppukirissä, joten miestä tuskin nähdään vetotöissä matkan aikana. Pikaluistelusta aikoinaan Samuli kasvatti niin vahvat jalkalihakset, että häntä voisi verrata norjalaiseen kiritykkiin Aleksander Kristoffiin.

Onnea ja menestystä kaikille kilpailijoille :-)