Lattomeriajo ajetaan 17.4.2017
PyöräilyJulkaistu: 11.04.2017 00.00

Lattomeriajo ajetaan 17.4.2017

Kotimainen maantiepyöräilykausi alkaa 17.4.2017 perinteisellä Lattomeriajolla Porin seudulla. Luvassa on klassikkokisaan tyypillisen olosuhteet pari astetta lämmintä ja pohjoistuulta.

Kälviäläiset pyöräilijät ovat valmiina kauteen.

Miesten ELITEssä ajava Ville Luoto kehuu olevansa elämänsä kunnossa. Hän toimi talven sherpana Himalajalla totutellakseen korkeaan ilmanalaan, jota ei todellakaan tarvita Suomen merenpinnan tasolla ajettavissa kilpailuissa. Lenkit Himangalle ovat kulkeneet kelissä kuin kelissä ennätysvauhteja, joten on korkeanpaikanleirityksestä ollut jotakin apua pohjoisilla leveysasteilla. Villeä on säännöllisesti kosiskeltu muihin joukkueisiin, mutta jääräpäisenä kälviäläisenä hän ei halua, että muut pääsisivät osalliseksi hänen menestyksestään, joten rahatukon tulee olla seuraavalla kerralla hivenen paksumpi, että kala tarttuisi pyydykseen. Siitä pitää huolen Kälviän Tarmon johtokunnassa istuva pyöräilyjaoston jäsen.

Toinen ELITE-kuski Pesolan Timppa hioo vielä kuntoaan lapin lumilla, joten häneltä jää tämän vuoden kauden avaus välistä. Miesten muihin sarjoihinkin riittää menestyksekkäitä kälviäläisedustajia.

Miesten 55-vuotiaisiin lähtee koettamaan onneaan Kena Kolppanen, joka kuvissa totuttelee märkään keliin viime vuoden Arvon kuntoajossa. Talvet hän on ajanut sitkeästi Pyöräliike Maunumäeltä ostamallaan komealla Cressulla olipa pakkasta -25 tai enemmän, joten hän on kuin kotonaan kylmissäkin olosuhteissa. Sellaiset ylellisyydet kuin merinovilla tai kunnolliset kengänsuojat olivat Kenalle pitkään tuntemattomia, joten hänet nähtäneen Lattomeressä lyhyillä ajovaatteilla. Jos ei, niin maailman kirjat ovat sekaisin.

60-sarjaan osallistuu Grand old man Samuli Hautamäki, joka on omien sanojensa mukaan rautaisessa kunnossa. Irvileut Maunumäen baarista tosin epäilevät, että ei Samuli ole koskaan kunnossa ollutkaan. Samuli odottaa innolla kauden avausta, että maantiepyörää vihdoinkin pääsisi kunnolla revittelemään. Talven Samuli on viettänyt yksiössään kuin belgialaista olutta tehtaileva askeettinen munkki. Päivään on kuulunut ainoastaan meditatiivista kuntopyöräilyä aamusta iltaan, klassikkojen katselua Eurosportilta pyöräilyn lomassa ja munkkien tuotosten maistelua sopivissa määrin. Kälviällä tosin leviää huhu, että Elvis ei olisi kuollut vaan muuttanut Kälviälle eläkepäiviä viettämään, sellainen hoilotus on välillä kantautunut pitkin kylän raittia..

Junnuista ei ole muuta tietoa kuin Sampo Lahti, joka on joutunut epäonnen uhriksi Belgian ja Ranskan kisoissa. Milloin ei ketjut ole pysyneet paikoillaan ja milloin on Sampo löytynyt kasan alimmaisena. Lattomeressä ja Turun kisoissa vähän ajan päästä Sampo antaa näyttöjä päästäkseen jälleen edustamaan Suomea Fincyclingin joukkueeseen Puolaan.

Emman Mallorcan reissu taisi mennä saksalaisten turistien kanssa bailatessa, joten hänestä ei ole havaintoja vähään aikaan. Toivottavasti hän löytää tiensä lähtöviivalle Lattomereen.

--PÄIVITYS JUTTUUN--

Sampo joutui raatamaan Jyrkin puutyömaalla parin viikon edestä palattuaan kisamatkalta Saksa-Itävallan mäkiviikolta, joten hän jättää Lattomeren väliin. Sampon komentti "Nuhan ja kuumeen saan kotioloissakin, ei sitä jaksa Etelästä asti hakemaan"

Ikämiesten sarjoja ei joukkueenjohtajan yllätyksesksi ollutkaan Lattomeressä, joten Kena ja Samppa saavat laatia taktiikan, jolla Tarmo ottaa ainakin voiton Kat3 lähdöstä ja parhaassa tapauksessa kaksoisvoiton. Kaikki muu on seurajohdon mukaan pettymys. Huolenaihe on pääsiäistanssien vaikutus parivaljakon ajokuntoon maanantaina. Toivottavasti kaikki osallistujat vähintääkin puhallutetaan ennen starttia.

Emman pyörälaukut on havaittu jo kälviällä, mutta tytöstä itsestään ei ole näkö-, kuulo-, eikä muita havaintoja, joten hän ei startanne Lattomeressä. Saa nähdä, löytääkö hän tietään edes Turkuun lähtöviivalle. Voi, olla että hän on eksynyt toispuoljokkee.

Kaiken kaikkiaan toivotetaan kaikille urheille pyöräilijöille vähälumista kesää ja vähäistä mustaa jäätä Lattomereen.