Timo Pesola Ruotsissa U6-Tourilla 10.-15.7.2017
PyöräilyJulkaistu: 10.07.2017 00.00

Kälviän Tarmon seuraikoni, pitkänlinjan ketjunpyörittäjä ja PM-mesteri, Timo Pesola osallistuu Ruotsissa ajettavaan 6 etapin U6 Tourille Jurvan Voiman väreissä. Timo kilpailee miesten kilpasarjaa vastaavassa sarjassa, jossa on nuorempia ja vanhempia pyöräilijöitä useasta eri maasta.

Timo osallistuu poikkeuksellisesti Jurvan Voiman ajajana Tourille, että joukkue pääsee mukaan joukkuekilpailuun.

10.7 ajettiin 3,2 km:n prologi, jossa Timon sijoitsus oli 29, eli puolivälin paikkeilla. Eroa voittaneeseen David Bomaniin kertyi 38 sekuntia.

Etapin 1 tulokset

Tiistaina 11.7 ajettiin 105 kilometrin maantielähtö, jossa kierrettiin 21 km:n lenkki 5 kertaa.

Etapin voitoon polki Richard Lööw Örebrocyklisterna-joukkueesta keskinopeudella 41,1 km/h. 7 ajajaa karkasi pääjoukolta 10 sekunnin päähän. Timo Pesola tuli pääjoukossa maaliin sijalla 34. Eroa kärkeen kertyi 10 sekuntia. Kokonaiskilpailussa Pesola on kahden etapin jälkeen sijalla 28, eroa johtajaan pyöräilijään on 39 sekuntia.

Etapin 2 tulokset

Kolmannella etapilla ajettiin 3 x 31 eli 93 kilometrin kilpailu, joka päätyi n. parin kilometrin loppunousuun, jonka jyrkkyys oli 5% tuntutmassa.

Kolmas etappi toi Timolle ja Jurvan Voimalle loistavan tuloksen. Timo oli etapilla neljäs, vain yhdeksän sekuntia voittajan perässä ja sekunnin päässä podium sijoituksesta. Muut Jurvan miehet olivat 10, 11 ja 41. Timo sai vielä 4 hyvityssekuntia kokonaiskilpailuun 4. sijasta. Kokonaiskisassa Timon sijoitus on 3. ajetun etapin jälkeen 15. Kilpailun kärkeen on matkaa 43 sekuntia.

Timo kommentoi etapin jälkeen ajoaan: "vähän vahingossa pääsi noin hyvä sijoitus tulemaan. Aamulla vielä jalat oli väsyneet edellisestä etapista, mutta niin oli muillakin kilpailijoilla. Joukkueena ajaminen on mukavaa, kun voi ottaa erilaisia rooleja mm. apuajajan tai kapteenin roolin. Loppunousu sopi minulle hyvin ja sain siihen hyvän vauhdin päähän. Voittaja pääsi vähän karkuun, mutta suurin osa porukasta jäi taakse."

Torstaina ajettavaan neljänteen etappiin, joka on kortteliajo, Timo lähtee varovaisin mielin: "kortteliajot eivät ole oikein minun juttu, niissä ei vain ole nassahtanut kulkemaan, joten koitetaan päästä ehjänä maaliin"

Etapin 3 tulokset.

Neljäs etappi oli 36 kilometrin kortteliajo. Timo Pesola sijoittui korttelissakin hyvin sijalle 11, varovaisista ennakko-odotuksista huolimatta. Timon joukkueen, Jurvan Voiman ajajista, Arto Vainionpää oli etapin toinen. 5 ajajan irtiottoporukka karkasi pääjoukosta minuutin ja 6 sekunnin erolla muihin. Timo sijoittui pääjoukon loppukirissä kuudenneksi.

Kokonaiskilpailussa Timon sijoitus 4 etapin jälkeen on 17. Eroa johtavaan pyöräilijään 1 min ja 48 sekuntia.

Etapin 4 tulokset

Viidentenä etappina ajetaan perjantaina 64 kilometrin maantielähtö.

Viidentenä etappina ajettiin 64 kilometrin maantielähtö. Timo Pesola tuli maalinn sijalla 21. Hän jäi voittajasta vain 15 sekuntia. Kokonaiskilpailussa Timo nousi sijalle 16 ennen viimeistä tempoetappia.

Etapin 5 tulokset

Kuudentana ja samalla viimeisenä etappina oli 14 kilometrin aika-aja raskaan viikon päätteeksi. Timon eväät taisi olla jo syödyt viikon ajon jälkeen ja hän tuli temposta maaliin sijalla 34. 3:13 voittajalle hävinneenä. Tiukan kokonaiskilpailun voitti Sander Boerkam, Jurvan Voiman Arto Vainionpää oli kokonaiskilpailun kolmas ja Timo Pesola 21. Joukkuekilpailussa Jurvan Voima oli kolmas ja he pääsivät podiumille suihkuttamaan sihijuomaa.