Tarmolla mitalisaumat SM-kisoissa
PyöräilyJulkaistu: 21.06.2015 00.00

Tarmolla mitalisaumat SM-kisoissa

Juhannuksen jälkeisenä viikkona ajetaan tempon ja maantieajon SM-kilpailut. Porissa keskiviikkona 24.6 viivalle asettuvat tempossa Sampo Lahti M-18 luokassa ja Emma Lahti N-18 sarjassa. Sampolle osallistuminen on ensimmäinen kerta 18-vuotiaiden sarjassa ja nuoresta iästään huolimatta Sampolta voi odottaa hyvää suoritusta, se miten vauhti riittää 4 vuotta vanhempien sarjassa jää nähtäväksi. Emmalla ei ole tempossa tänä vuonna kulkenut aivan edellisten vuosien vauhtia, mutta SM-tasolla Emma on aina menestynyt hyvin, joten tänä vuonnakin kaiken onnistuessa on Emmalla mitalimahdollisuudet olemassa.

Lauantaina Vantaalla ajetaan maantielähdön SM-kisat N-18 ja M-18 sarjoissa. Emma ja Sampo ovat jälleen tarmolaisedustajia. Heidän valmentajansa, Jyrki Lahti on kisan alla toiveikas suojattiensa suhteen: - Emmalle kisareitti sopii hyvin. Toivotaan, että hän pysyy porukoissa pikku töppyröissä, joita reitiltä löytyy ja hän pääsisi käyttämään kovaa loppukiriään. Sampo kilpailee kovassa ylisarjassa ja nyt lähdetään kokeilemaan, miten kunto kestää kovassa seurassa. Samassa lähdössähän on kovia Fincyclingia edustaneita nuorukaisia, kuten Erik Relanto tai Juho Hänninen.

Miesten sarjassa sunnuntaina on tulessa neljä Tarmon ajajaa. Ville Luoto edustaa nuorta polvea ja hän on kilpaillut läpi kauden tasaisesti Elitessä sijoilla 10-20, joten sijoitus kymmenen joukossa olisi häneltä erinomainen suoritus kauden tärkeimmässä paikassa.

Timo Pesola on kokenut kehäkettu ja kilpaillut tasaisen varmasti alkukauden. "Kälviän Luca Paolinilla", Timolla taitaa tähtäin olla kuitenkin jo ikäluokkien SM-kisoissa ja Pikkusyötteen loppunousussa, jossa Timo tulee katoamaan horisonttiin muilta kilpakumppaneiltaan.

SM-kisoihin tulevat Tarmoa vahvistamaan Huoviset, Jukka ja Pekka. Viime syksynä miehet tempaisivat ja ajoivat todella pitkän rupeaman yhdeltä istumalta huimalla keskivauhdilla. Tuosta lenkistä voi lukea Tarmon sivuilta viime kauden juttujen yhteydestä. Kestävyyttä miehiltä ei ainakaan puutu ja sitä tarvitaan SM-kisojen pitkällä matkalla. Viime vuoden kurjissa oloissa Jukka ja Pekka selviytyivät kunnialla maaliin, jota sinänsä voi jo pitää todella kovana suorituksena.

Onnea ja menestystä kaikille tuleviin kisoihin!

-Kälviän Tarmo, pyöräilyjaosto-