Terva-ajot Syötteellä 8.-9.8
PyöräilyJulkaistu: 08.08.2015 00.00

Tarmolaisista lauantaina 8.8. ajetussa mäkiprologissa, jossa kivutaan 1,6 km Pikkusyötteen huipulla, onnistui parhaiten M-16 sarjassa ajava Sampo Lahti. Hän voitti oman sarjansa ajalla 3:53,02, toiseksi tullut Simeon Manninen hävisi Sampolle 3,7 sekuntia ja kolmanneksi tullut jo 17 sekuntia. Sampo pääsee siis samana päivänä ajettavaan tempoon johtoasemasta. Sunnuntaina kisa ratkeaa maantieajoon, jossa noustaan myös Pikkusyötteelle.

N-16 sarjassa Emma Lahti kipusi prologin aikaan 5:03,38, hän olisi ollut tuolla ajalla N-elitessä toinen. Mutta tällä kertaa ei Emman sarjassa ole muita pyöräilijöitä.

N-40 sarjassa Tapio Rauma nousi Pikkusyötteelle aikaan 5:27,11, eroa voittaneeseen Pasi Nurmelaan kertyi vähän alle 2 minuuttia. Paremminkin tasamaan tempoissa menestyvä Tapio voi yrittää kuroa eroa umpeen pidemmässä tempossa lauantaina.

M-elitessä Ville Luoto oli Tarmon edustajista hieman Timo Pesolaa nopeampi ylämäessä. Villen sijoitus oli 6. ja Timon 15. ylämäkiprologissa. Eliten nopein oli Venäjän Ivan Selivanov, vain 0,45 sekunnin erolla ennen OTC:n Marko Törmästä. Erot eivät Elitessä olleet kovin suuren muidenkaan ajajien välillä, joten lauantain pidempi tempo näyttää paremmin suuntaa, kenellä kulkee.

Tulokset Kari Mäkisen tulospalvelusta

Lauantaina ajettiin myös 10,5 km tempo, jonka lopussa kivutaan jälleen Pikkusyötteen huipulle.

Sampo Lahti oli tempossa toinen Simeon Manisen jälkeen. Eroa Sampon ja Simeonin välille kertyi 9 sekuntia, eli kokonaiskisassa Simeon meni Sampon edelle ja johtaa kilpailua n. 5 sekunnin erolla ennen Kälviän Tarmon ajajaa.

M-16 10,5 km
1 131 Simeon Manninen FIN 18:49,1
2 133 Sampo Lahti Kälviän Tarmo 18:58,2
3 137 Joonas Salmi FIN 19:24,4

N-16 sarjassa Emma Lahti ajoi tempon aikaan 22:12,9.

M-40 sarjassa Tapio Rauma oli tempon kuudes ajalla 21:31,2.

6 201 Tapio Rauma Kälviän Tarmo 21:31,2

Miesten Elitessä Ville Luoto oii tempossa 11. ja Timo Pesola 21. Marko Törmänen siirtyi kokonaiskisan johtoon voitettuaan tempon 16 sekunnin erolla Juha Kangaskokkoon.

9.8. sunnuntai

Sampo Lahti sijoittui sunnuntaina ajetussa 51 kilometrin maantieajossa toiseksi Simeon Mannisen jälkeen. Simeon oli Sampoa maantiellä 9 sekuntia nopeampi. Kokonaiskilpailussa Sampo sijiottui toiseksi heti Mannisen jälkeen, eroa heidän välilleen kertyi 14 sekuntia.

M-16   1,6 km 10,5 km 51 km kokonaisaika
1 131 Simeon Manninen FIN 3:56,7 18:49,1 1:31:43,9 1:54:29,7
2 133 Sampo Lahti KäTa 3:53,0 18:58,2 1:31:52,3 1:54:43,5
3 137 Joonas Salmi FIN 4:10,7 19:24,4 1:31:57,4 1:55:32,5
4 140 Juhani Salmi FIN 4:22,5 19:48,3 1:32:40,2 1:56:50,9
5 138 Ilmari Tunkkari GIF 4:18,7 20:03,7 1:32:40,2 1:57:02,6

Emma Lahti ajoi maantien myös hyvin, voittaen mm. N-18 sarjalaisia  useita minuutteja.

N-16   1,6 km 10,5 km 51 km  kokonaisaika
1 29 Emma Lahti KäTa 5:03,4 22:12,9 1:37:56,4 2:05:12,6

M-40 sarjassa Tarmon Tapio Rauman kilpailu päättyi maantieajossa keskeytykseen. Voittoon ajoi Oulun Pasi Nurmela.

8 201 Tapio Rauma KäTa 5:27,1 21:31,2 DNF

Miesten Elitessä käytiin kolmen pyöräilijän tiukka loppukiritaistelu Pikkusyötteen huipulla. Voiton vei Marko Törmänen ennen Juha Kangaskokkoa ja Arttu Malviniemeä. Tarmolaisista Ville Luoto oli 11. ja Timo Pesola oli 14. Kokonaisajassa Ville oli 10. ja Timo 15.

15 108 Timo Pesola KäTa 3:55,3 19:10,5 2:40:34,7 3:03:40,4

Pikkusyötteellä käydään muutaman viikon päästä ikäluokkien SM-kisat, joten kälviäläiset saivat hyvin esimakua kisareiteistä.