U6 Cycle Tourilla Ruotsissa Tarmon Emma ja Sampo Lahti
PyöräilyJulkaistu: 12.07.2016 00.00

uotsin Tidaholmissa ajettava U6 Cycle Tour kerää kilpailemaan pohjoismaiden parhaat pyöräilijät eri ikäluokissa.

Kilpailun avauspäivänä maanantaina 11.7 ajettiin lyhyet prologit.

Kälviän Tarmon Sampo Lahti osallistuu kisaan 15-16 vuotiaiden sarjassa, hän edustaa samalla Fincyclingiä. Poikien prologin mitta oli 3,2 km. Voittoon ajoi Einar Liseth Pedersen Region Vest-joukkueesta ajalla 4:43,8. Sampon aika oli 5:21,1 ja ero voittajaan 0:37,3. Sampon sijoitus oli 54.

Tiistaina ajetussa 84 km:n maantielähdössä Sampo sijoittui sijalle 57, 11 minuuttia voittajalle jääneenä.

Keskiviikkona ajettiin 93 km:n maantielähtö, jossa Sampo sijoittui komeasti sijalle 23, 24 sekuntia voittajan perässä.

Torstaina ajetussa kortteliajossa Sampon sijoutukset paranivat entisestään. Hänen sijoituksensa oli 9, samalla ajalla voittajan kanssa. Kortteliajon keskinopeus oli 43,6 km/h, 34,5 kilometrin matkalla. Kokonaiskilpailussa Sampon sijoitus on 45, neljän etapin jälkeen.

Perjantaina ajetussa 64 km:n maantielähdössä Sampo oli jälleen paras suomalainen poikien sarjassa. Sampo tuli maaliin pääjoukossa hienosti sijalla 11, samalla ajalla voittajan kanssa. Yhteistilanteessa Sampo on sijalla 39, 12:24 kilpailun johtajaa perässä.

Kuudentena etappina ajettiin 14 kilometrin tempo. Sampo sijoittui päätösetapilla sijalle 57. 2:05 voitajalle hävinneenä.

Kokonaistuloksissa Sampo oli 37. Eroa voittaneeseen Tim Marsmanin kertyi 13:58.

Emma Lahti ajaa naisten sarjassa. Naisten prologi oli myös 3,2 km ja voitton ajoi suomalainen Minttu-Maria Kangas ajalla 5:21,0. Emman sijoitus oli 59. ajalla 6:28,7, eroa kärkeen kertyi. 1:07,7.

Toisella etapilla Emman sijoitus oli maantielähdössä 62.

Kolmannella 93 km:n maantie-etapilla Emma oli 60.

Neljännellä etapilla Emman sijoitus kortteliajossa oli 54. Kokonaiskisassa Emma on 64 ennen kahta viimeistä etappia.

Perjantain 64 km:n maantie-etapilla Emma oli 47, reilut 8 minuuttia voittajalle hävinneenä. Kokonaiskisassa Emma on sijalla 62.

Viimeisessä 14 km:n tempossa Emma oli 56. 3:24 voittajan perässä.

Kokonaiskilpailussa Emman sijoitus oli 60. 59:39 voittajalle hävinneenä. Kisan voitti Frida Knuttson, ennen Suomen Minna-Maria Kangasta.