Maantiepyöräilykausi päättyi Kankaanpäähän 10.-11.9
PyöräilyJulkaistu: 16.09.2016 00.00

Maantiepyöräilyn SKODA-maantiecup päättyi tämän kesän osalta Kankaanpäässä ajettuihin syysetappeihin 10.-11.9.

Kolme etappia sisältäneeseen kisaan lähti Tarmosta Ville Luoto ja Timo Pesola sekä sunnuntain maantie-kisaan vielä Samuli Hautamäki kategoria 2-tason kilpailuun.

Lauantaina 10.9 ajettiin 10 km tempo ja kortteliajo.

Tempon voiton vei Samuel Pökälä ennen Sasu Halmetta ja Matti Mannista. Ville Luoto oli 28. ja Timo Pesola 45. Syy Villen vaisuun ajoon paljastui pian kun hänelle nousi kuume ja muut osuudet jäivät häneltä luonnollisesti ajamatta.

Korttelissa kärkikolmikon järjestys oli Halme, Pökälä ja Manninen. Timo Pesolan sijoitus oli 43.

Sunnuntaina ajettiin vielä 166 km maantieajo.

Miesten Elitessä pienimuotoisesta irtiotosta voiton vei Matti Manninen ennen Samuel Pökälää ja Jaakko Hännistä. Timo Pesola tuli maaliin sijalla 28. jääden kärjelle n. 8 minuuttia.

Kategoria 2 ajoi 111 km:n kilpailun. Siinä voittoon ajoi Antti Mäkelä ennen Anssi Rinnettä ja Janne Elkalaa. Tarmon Samuli Hautamäki oli kisan 12. vain 6 sekuntia voittajalle hävinneenä.

Samuli kehui kilpailun jälkeen reittiä vaihtelevaksi ja haastavaksi. Pari nousua matkalla hajotti porukkaa ja hyvät tuuliolot nostivat matkalla vauhdin äärilukemiin. "Välitykset loppuivat pyörästä parhailla myötätuuliosuuksilla ja reitiltä löytyi sopivasti pikkuteitä, isoja teitä kuin pyöräteitäkin, joten kilpalukauden sai päättää mukavaan kisaan" kommentoi menestynyt ikäluokkapyöräilijä Samuli.