Sampo Lahti avasi maantiepyöräkautensa Belgiassa
PyöräilyJulkaistu: 19.03.2017 00.00

Belgiassa ajettiin kaksi juniorien maantiepyöräkilpailua 18.-19.3 joihin myös Fincyclingin joukkue matkasi Suomesta. Kälviän Tarmoa seuratasolla edustava Sampo Lahti oli osa joukkuetta yhdessä muiden Suomen parhaiden juniorien kanssa.

Pyöräilykisoja Belgiassa pidetään pyöräilyn korkeakouluna, tiet ovat kapeita, mutkaisia, mäkisiä, mutaisia ja ilma yleensä tuulinen, joten sijoittuminen kisassa on ensiarvoisen tärkeää. Pyöräily on lisäksi tavattoman suosittua Belgiassa, joten osallistujia on joka sarjassa reilusti enemmän kuin pohjoismaisissa kisoissa, näin ollen tasokin on korkeampi. Junioripyöräilyä arvostetaan lisäksi ihan eri tavalla kuin Suomessa, mistä kertoo kisan voittajalle maksettava 500 euron rahapotti.

18.3 ajettu kisa päättyi Sampon osalta keskeytykseen erinäisten kolareiden seurauksena. Kisan voitti britti Zak Coleman. 79 km:n kisa ajettiin yli 40 km/h keskinopeudella. Fincyclingin ajajista Julius Taskinen tuli maaliin voittajan kanssa samalla ajalla sijalla 20. Sampo kommentoi ajoaa, että "jalkaa löytyi hyvin ja pyistyin ajamaan koko ajan hyvillä paikoilla. Porukassa ajo oli tosi levotonta ja irtiottoyrityksiä oli jonkin verran. Oma kisa meni pilalle lopussa kasan vuoksi, muta isommilta ruhjeilta vältyttiin ja pääsin sunnuntainakin jatkamaan kisaamista."

Tulokset

Sunnuntaina 19.3 ajettiin 81,9 km kilpailu, jonka voittoon ajoi Norjan Simen Svendsen. Voittaja ansaitsi 500 euroa. Kisan kärkikolmikko karkasi 45 sekunnin päähän seuraavista. Skoda Fincyclingin Sampo Lahti oli paras suomalainen sijoittuen sijalle 62. Sampo tuli maaliin porukassa, joka jäi 2 minuuttia voittajalle. Julius Taskinen oli 66. muut suomalaiset joutuivat keskeyttämään kisan. Voittajan keskinopeus oli 39,6 km/h.

Sunnuntain kisasta teki Sampon mukaan haastavamman kova vasta- ja sivutuuli reitin varrella. Sampo ei päässyt ajamaan niin hyvillä paikoilla kuin lauantain kisassa. Kisan loppua kohti jalkakaan ei tuntunut yhtä kevyeltä. Viimeisen kolmen kierroksen aikana oli pientä krampin tuntuakin mutta Sampo sinnitteli pääjoukon mukana maaliin vaikka viimeisllä kierroksella hän oli vielä hyvissä asemissa pääjoukon kiriä ajatellen.

Molemmat kisat ajettiin varsin tasaisella, mutta mutkaisella reitillä kierrosajona.