Ensimmäinen Ronde van Kälviä ajettiin lauantaina 13.5.2017
15.5.2017 8:41 Uutiset / Pääsivusto

Ajajat valmiina lähtöön vapaa-ajantalolla

Ensimmäinen Ronde van Kälviä kuntoajo ajettiin lauantaina 13.5.2017 hienossa säässä. Keli oli pyöräilyyn sopivan viileä ja vähäluminen, joten tiet olivat pääosin kuivat, eikä pölyä noussut ajajien silmille, niin kuin joskus kuntoajon esikuvassa Strade Bianchessa Toscanassa. Kälviän Tarmo kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita pyöräilijöitä ja talkoolaisia onnistuneesta tapahtumasta.

Mukaan kuntoajoon lähti reilut kolmekymmentä ajajaa mitä erillaisimmilla pyörillä. Joukossa oli maastopyöriä slickseissä renkailla, cyclocrosseja, nojapyörä, hybridiä ja vanhanajan munamankelia. Kaikki selvittivät reitin hienosti loppuun saakka, eikä porukassa ajettaessa kukaan eksynyt reitiltä. Matkalla oli aikaa kuunnella luonnon ääniä ja yrittää bongata edes jotakin orastavan kevään merkkejä, mutta niitä ei hyvällä tahdollakaan kovin montaa näkynyt. Tietkin olivat kelirikkoajasta huolimatta todella hyvässä kunnossa, vain pikkupätkä Palon pirtin jälkeen oli lanattu vähän karkeammaksi, mutta muuten tiet eivät aiheuttaneet harmia kenellekään.

Kilpailun aamulla Giro di Kotkamaan reitti muutettiin kilpailun johdon toimesta Giro di Klapuriksi, kun havaittiin, että Klapurintie on suorastaan silmiä hivelevän hyvässä kunnossa.

Osallistujatkin olivat pääosin tyytyväisiä tapahtumaan, reitit olivat mielenkiintoiset, eikä matka ollut pitkän pitkä näin alkuvaiheessa pyöräilykautta, joten tapahtumaa ei ole jatkossakaan tarpeen paisuttaa liiaksi. Jos joku haluaa, niin lisälenkin mahdollisuuksia löytyy mm. Kruunupyyn suunnasta, mutta tavallisille ajajilla lyhinkin matka n. 30 km tarjoaa ihan riittävästi ajettavaa. Reittiä kehuttiin jopa mäkiseksi, joka saattaa osittain pitää paikkansakin. Mäet tuntuvat sorapinnalla raskaammilta kuin maantiellä vastaavat.

Pyöräilykevät/kesä/talvi jatkuu vilkkaana tästä eteenpäin, kun pian käynnistyy Peltokorventien tempo-cup ja pyöräilyjaosto valmistautuu jo heinäkuun ensimmäinen päivä ajettavaan Arvon kuntoajoon, jonne ennakkoilmoittautumisaikaa on juhannukseen saakka.

Nojapyöräilijä Saukki on tehnyt ajosta hienon videon, mistä välittyy tapahtumaan parhaat puolet, rauhalliset tiet, leppoisa ryhmäajo, toiset huomioiva ajaminen ja taukopaikan makkaransyönti.

Tapahtumasta oli juttu Keskipohjanmaa-lehdessä sunnuntaina 14.5.2017


   
Lisää uutisia
Kälviän Tarmo
«  Elokuu   »
Kategoriat