Pyöräilykauden päättäjäiset pidettiin pyörän selässä
PyöräilyJulkaistu: 15.10.2017 00.00

Pyöräilykauden päättäjäiset pidettiin pyörän selässä

Tarmon pyöräilyjaosto piti kauden päättäjäiset lauantaina 14.10 perinteisessä pyöräilysäässä. Ensi testattiin uutta reittiä Maunumäen pyöräliikkeen lähistöllä, siinä voi ehkä pitää ensi kesänä nappuloille pikku kisan. Kun oltiin tutustuttu tarpeeksi monipuolisen pyöräliikkeen valikoimiin, siirryttiin pyöräkrossiparkkiin ajelemaan. Epävirallisen voiton vei kisassa Oskari Nissilä, isommalla radalla akaan 26 sekuntia. Vähän jäi Timpalla hampaankoloon, kun hänen vanhasta maasturistaan irtosi penkki lämmittelykierroksella, eikä virallista kierrosaikaa päästy mittaamaan. Onneksi Jyrki apujoukkoineen ennätti paikalle huoltoautolla ja Timppa pääsi jatkamaan matkaa. Pururadalla krossailun jälkeen siirryttiin sisätiloihin syömään keittoa ja kuivattelemaan kastuneita vaatteita.

Kaikki Tarmon juniorit palkittiin kauden suorituksista. Tempossa oli vuodessa tapahtunut kehitystä kaikilla ja Iiriksellä oli prosentuaalisesti kehitys ollut joutuisinta. Ensi kaudella harjoitusajojen yhteydessä ajetaan aina juniorien yhteislenkki, jossa opiskellaan pyöräilyn perusasioita, myös uusia kokeilupyöriä suunniteltiin ostettavan jaostolle, jos talous sen sallii. Oskari laittoi itselleen joulupukilta tilaukseen isomman pyörän. Max aikoi pelata talven kovasti jalkapalloa ja sählyä, Iiris aikoi pelata lätkää, Eero-Veikko on Eero-Veikko, joukon ainainen ilopilleri, Sampo opetella saksaa, flaaminkieltä ja ranskaa, Emma aikoi lukea vain kirjoituksiin.

Jokkerin venttiä pyöräilijät odottivat jo vesi kielellä. Se alkaa torstaina 26.10 klo:19.30 Marttilan koulun liikuntasalissa, eikä se maksa osallistujille mitään.

Juniorien lisäksi palkittiin pitkän linjan ketjunpyörittäjä Timo Pesola mm. U6 Tourin hienojen ajojen perusteella. Loppukaudesta Timppa oli erityisen hyvässä vireessä mm. Helsinki Velotourin loppukahinoissa.

Jaoston puheenjohtaja, Kenneth Kolppanen piti kiitospuheen. Hän koki osuutensa pyöräilyjaoston jälleenrakennustyössä täyttyneen ja hän siirtyi ansiokkaasti palvelleena eläkkeelle puheenjohtajan nuijan varresta. Nuija tullaan luovuttamaan uudelle puheenjohtajalle, joka vielä jääköön arvoitukseksi, tulevana talvena, kun off season on vietetty ja on aika aloittaa uuden kauden suunnittelu toden teolla. Kena jatkaa toki kilpailemista ja omien sanojensa mukaan mies on elämänsä kunnossa. Tulevan kauden suunnitelmia tullaan valottamaan tarkemmin ensi vuoden puolella, mutta toiminta ei pyöräilyjaostossa ole ainakaan hiipumaan päin.

Tarmon pieni mutta vähäväkinen tempotiimikin vahvistuu piakkoin uudella ajajalla, kun huimia tempoja ajavan Timo Ruostetsaaren seurasiirto astuu voimaan marraskuun alussa. Uusia pyöräilyvaatteitakin on Maunmäen pyöräliikkeeseen tilattu ja niitä pääse parin kuukauden päästä hankkimaan.