Aluesarja 2017-2018 paketoitiin Uudessakaarlepyyssä!
Julkaistu: 10.04.2018 00.00

Kausi 2017-2018 pelattiin aluesarjan osalta loppuun Uudessakaarlepyyssä 8.4. Runkosarjan neljä parasta joukkuetta Nibacos, SB Vaasa, Blue Fox ja Tarmo pelasivat ensin välierät otteluparein SB Vaasa - Blue Fox, Nibacos - Tarmo. Odotettavissa oli tasaisia vääntöjä ilman selvää suosikkia. Ensimmäisessä otteluparissa SB Vaasa voitti niukasti Blue Foxin 3-2.

Meidän ja Nibacoksen välisestä ottelusta oli etukäteen ajateltuna tulossa erittäin tiukka ja vauhdikas ottelu. Aikaisemmat ottelut olivat päättyneet Nibacoksen voittoihin, mutta se ei päivän voimasuhteista antanut oikeaa kuvaa. Tiesimme, että kaikki avaimet voittoon on olemassa ja omilla vahvuuksilla pystymme horjuttamaan Nibacoksen pallollisen pelaamisen.

Ottelu alkoi juuri kovalla karvauksella ja paineen luomisella Nibacoksen omaan puolustuspäätyyn. Siltikin Nibacos pääsi tuikkaamaan 3 minuutin kohdilla pallon ensimmäisen kerran meidän verkkoon. Tätä iloa ei vastustajalle kauan suotu kun samalle minuutille Ella toimitti pallon vastustajan verkkoon maalineduspelaamisessa. Teimme vielä toisenki maalin ensimmäiseen erään.

Toinen erä sujui tiukasti omaa peliä pelaten ja vastustajakin sai selvästi omat hetkensä, mutta Neean varma maalivahti peli piti huolen siitä, että Nibacos ei päässyt lisäämään maali määräänsä. Toisen erän ainoasta maalista vastasi Tarmo. Ja peli oli 3-1 meille. 2. erän jälkeen.

Kolmas erä toi meille paljon onnistumisia. Tässä näkyi kuinka paljon tytöt halusivat voittaa ja kuinka joukkueena pelaaminen on myrkkyä vastustajalle, kun sillä alkaa mennä pelaaminen puskemiseksi. Kolmas erä meille 5 - 0 , joista yksi tyhjiin. Onnistumisia tuli leveällä rintamalla, joukkueena!

Jammi 7-1

Välierä pelistä jäi hyvä maku. Peli oli tiukkaa vääntöä, vaikka numerot karkasivat. Meidän maalipaikkojen käyttö oli lähes optimaalista. Tässä on menty kauden aikana valtavasti eteenpäin. Etenkin kauden alussa teimme valtavan määrän työtä, jotta saimme maalin. Puolustus pelaaminen on taas ollut kokokauden hyvällä tasolla ja siitä osoituksena vähiten päästettyjä maaleja runkosarjassa.

TARMO FINAALIIN !!!!!

Finaalin vastusta SB Vaasa on runkosarjassa tarjonnut tiukan vastuksen. Pelit menivät voitoin 1 - 1, joten tiedossa oli taasen tasainen matsi. Vaasa on vastustajana pelityyliltään samanlainen kuin Tarmo. Vauhtia, karvausta ja tiukkaa puolustusta. Tästä osoituksenakin ensimmäinen erä finaalissa 0 - 0. Molemmilla oli omat paikkansa, mutta maalivahdit ja puolustus hoitivat tilanteet. Toisessa erässä hyppäsimme ohjaajan paikalle ja hienoilla kuviolla peli oli meille 2-0. Kolmannen erän alkuun Mira siirsi meidät jo kolmen maalin johtoon. Kolmannen erän puolivälin jälkeen alkoikin sitten musta hetki. 3 perättäistä jäähyä Tarmolle. Ensimmäinen jäähy tuli kyllä erittäin kyseenalaisesti kampituksesta jossa vastusta kaatui omiin jalkoihinsa. Tämän jäähyn aikana Vaasa pääsi kaventamaan tilanteeksi 3-1. Ja vähän ajan kuluttua taas pilli soi ja meille jäähy väärästä vaihtosta. Kolmaskin jäähy vielä saatiin ja SB Vaasalla ollessa momenttum päällä saivat he pienellä onnellakin pelin tasoihin 3 - 3.

Ajassa 44.43 Miran hyökkäysalueen jäätävän kova kääntölaukaus suoraan vastustajan maalin ylänurkkaan oli niin luja, että onneksi tuomari oli hereillä ja peli meille 4-3. Loppu pelattiin varman päälle ja SE ON SIINÄ! VOITTO JA MESTARUUS PYTINKI KÄLVIÄLLE!!!

Mikko Helanen, mestaruuspokaali ja Neela

Kauden aikana ollaan menty joukkueena eteenpäin joka osa-alueella. Kaikkien tyttöjen osaamistaso on kehittynyt. Enkä voi mitenkään olla korostamatta sitä, että harjoituksissa käynti ja omaehtoinen harjoittelu vievät tyttöjä eteenpäin. Tästä on merkkinä joukkueen nykyinen taso, kun sarja on pelattu. Mikko ja Jari ovat tehneet ison työn ja onnistuneet saamaan tytöt kehittymään paremmiksi salibandyn pelaajiksi. Ja mikä parasta pelaamme joukkueena. Kausi jatkuu vielä harjoitusten osalta toukokuun alkupuolelle. Jopa 1 matsikin on jo sovittu.