Ronde van Kälviä tarjosi elämyksiä pyöräilijöille
12.5.2018 21:31 Uutiset / Pääsivusto

Aurinko paistaa aina pyöräilijöille Kälviällä

Jo toisen kerran ajettu Ronde van Kälviä - Kälviän ympräriajo onnistui jälleen kerran mainiosti. Ajoa edeltävänä iltana klo 22.00 kuntoajon järjestäjät totesivat alkuperäisen reitin ajokelvottomaksi ankaran teiden lanaamisen vuoksi ja järjestäjät oli pakotettuja ottamaan käyttöön plan B:n, joka osoittautui ehkä jopa paremmaksi kuin plan A. Reitti tarkastettiin aamutuimaan Riston toimesta ja havaittiin erinomaiseksi ajaa Riipan kautta Pesäkiville, josta Puukankaan kautta Kälviälle. Reittiä ei ehditty aamutuimaan merkitä, joten jokainen liikkeelle lähtenyt kirjoitti Tarmolle vastuuvapautustodistuksen mahdollisen eksymisen varalta. Sopivia porukoita muodostui ajon aikana, Spetsien ja Spikin ja Timanttipurun ottaessa varaslähdön tuntia ennen muita.

Ennen varsinaista ajoa oli muutamia lapsiakin lähtenyt kiertämään mini ja semi Rondea, josta järjestäjät ilahtuivat. Uusista koeajopäivistä sovittiin ja kaikilla oli hyvä mieli.

Varsinainen Ronde sai ajajat herkistymään ja muistelemaan menneitä. Sampo muisteli ajojaan Puolassa ja Paris-Roubaixissa ajaessaan hiekkatitä Kajaanintieltä Pesäkiville. Ei tainnut olla sileimmästä päästä se pätkä. Saukki manasi, kun juomisesta sai ajon aikana vain haaveilla, muuten olisi oltu nojakilla nurin. Kari puristi rattia hampaat irvessä ja vältteli kuoppia kuin susi konsanaan. Janne oli lähtenyt matkaan Thor Hushovdin taktiikalla, flip fopeilla voi ajaa kuntoajot kevyesti. Kena kertoi kuulumiset Turkista, altaalla istumisessa kuivuu kroppa kuin turkkilaisen rekkakuskin rukkanen, joten nestetankkaus on aina paikallaan. Emma ja Anna olivat liikkeellä peesaustaktiikalla, mikä ei tuonut toivottua lopputulosta loppukirissä, tosin Jyrkin tallin kapteeni vei voiton Kenan nenän edestä. Läskipyörällä oli tänään ainoa oikea ajopeli ja niitä oli liikkeellä kaksi kappaletta. Timo naureskeli partaansa lanatuilla osuuksilla, muiden pitäessä kiinni purukalustostaan, etteivät paikat irronneet hampaista. Arto etsi kauan kadoksissa ollutta (huippu)kuntoaan ja epäili Markon sen kähveltäneen. Toinen Timppa oli tapojensa vastaisesti reilusti etuajassa ja kuultuaan Timanttipurun poikien lähteneen irtiottoon, säntäsi kärppänä perään tiedusteltuaan ensin järjestäjiltä mihin suuntaan mahtoivat pojat menneen. Tarina ei kerro, kohtasivatko eri ryhmien tiet matkalla. Alpo ja Kaija Kannuksesta eivät vakuuttuneet Kälviän maastojen kauneudesta "samanlaista pusikkoa löytyy Kannuksesta omasta takaa, ei ihme, ettei muut viitsineet vaivautua paikalle". Lopussa kuitenkin nähtiin, että kokemus tuo varmuutta pyöräilyssäkin. +60 sarjan Jarmo houkutteli kokemattomammat pyöräilijät lisälenkille, jota muistellaan Kälviällä vielä pitkään, yhtä huonokuntoista tietä ei ole missään kuntoajossa vielä ennen ajettu, mutta hyvällä tuurilla ajetaan taas ensi vuonna.

Jos joku pahoitti mielensä kirjoituksesta, pyydetään ottamaan yhteys numerron 2. Kiitos kaikille! Hyväntekeväisyyteen saatiin 100 euroa rahaa niin kuin luvattu oli, eli 32% kuntoajon tuotosta ohjataan Kälviällä rivitalon tulipalossa kotinsa menettäneiden avustustilille.   
Lisää uutisia
Kälviän Tarmo
«  Joulukuu   »
Kategoriat