Peltokorventien tempossa hurja tulostaso
PyöräilyJulkaistu: 02.08.2018 00.00

1.8 ajettiin kolmas peltokorventien tempo-cupin osakilpailu Kälviällä.

Helteinen keli sai useat ajajat rikkomaan omat ennätyksensä ja reittiennätys siirtyi uusille sekuntilukemille Tommi Martikaisen toimesta.

Kisan aloitti M-10 sarjassa Eemeli Heikkilä 5 km:n matkalla aikaan 11.56.

N-12 sarjalaiset ajoivat kympin. Iiris Heikkinen kellotti ajan 19.04 ja Ava Nieminen 22.12.

M-12 sarja oli jälleen tasainen ja tällä kertaa Eero-Veikko Nissilä kellotti 21.44 ja Max Halmenkangas 21.56.

N-14 sarjassa kisadebyyttinsä teki GIF:n Jenna Tuukkanen, joka ajoi 10 km aikaan 18.55.

M-14 kisan ajoi Edvin Brännkärr aikaan 18.55.

M-16 luokassa Oskari Nissilä ajoi kelpo ajan 16.54.

M-60 sarjassa käytiin tiukka taistelu voitosta kun pitempään elämästä nauttineet herrasmiehet kävivät tiukan kamppailun. Kisa päättyi Erkki Tuukkasen voittoon ajalla 17.02, toinen oli Kari Mursu 17.08 ja kolmas Sven-Erik Libäck 18.58.

M-50 sarjassa Peter Juselius viimeisteli kuntoaan ennen ISM-kisoja ajalla 14.03, joka taisi olla miehen ennätys.

M-40 sarjassa Teemu Heikkinen oli nopein ajalla 15.23 ja Jari Emmes toinen 16.02.

N-elitessä Maria Klemola oli palautunut hienosti Galibierin, Telegraphin, Col de la Madonen ja Col de al Bonetten valloituksesta ja teki oman ennätyksensä 16.12. Silminnähden onnellinen voittaja ei ollut uskoa tulosta todeksi ja vaati maalikameran kuvan tarkastamista vielä lähdön jälkeen. Tarkistuslaskenta varmisti tuloksen oikeellisuuden. Kellomiehet ovat tunnetusti erehtymättömiä Kälviällä.

Miesten elite oli illan odotetuin laji. Peräti 9 kilpailijaa lähti tavoittelemaan voittoa. Kisa olikin tempon historian kovatasoisin kun kaksi osallistujaa rikkoi entisen kisaennätyksen 12.45. Voittoon ajoi GIF:n Tommi Martikainen 12.22, toinen oli Rasmus Eriksson 12.39 ja kolmas Timo Ruostetsaari 13.02. Ruostetsaari voitti tempo-cupin. 4. Timo Pikkarainen 13.14, 5. Toni Klemola 13.27, 6. Pasi Hautamäki 13.47, 7. Andre Kurtén 14.14, 8. Janne Huhtala 14.44 ja 9. Samuli Nieminen 15.03

Kaikki osallistujat palkittiin Prendas Ciclismosta hankituilla asianmukaisilla pyöräilylippiksillä