Arvon kuntoajossa hymy herkässä
PyöräilyJulkaistu: 05.07.2019 00.00

Arvon kuntoajossa hymy herkässä

29.6.2019 ajettu perinteinen Arvon kuntoajo onnistui jälleen kerran mainiosti.

Vajaat 80 ajajaa kansoitti jälleen kerran Keski-Pohjanmaan tiet, jotka valitettavasti rapistuvat kunnoltaan vuosi vuodelta. Isommilta ongelmilta onneksi vältyttiin, muutama rengasrikko sattui ajajille, mutta niistä selvittiin sisuskumin vaihtamisella.

Matkoja oli jälleen kerran neljä, joista ajajat olivat valinneet tasaisesti eri määrän kilometrejä ajettavakseen. 30 km:n matkalle lähti myös alle 10-vuotiaita ja he suoriutuivat puolikkaasta matkasta erinomaisesti.

60 km matkalla käytiin Ullavassa kääntymässä ja palattiin ruokapöytään parissa tunnissa.

110 km:n matkalla oli perinteisesti pientä kilvanajoa havaittavissa kun varjo-SM tittelistä taisteli kälviäläiset vs. kokkolalaiset entiset ja nykyiset kilpapyöräilijät, höystettynä vaasalais-kälviäläisedustajiistolla. Leikkimielinen kisailu taisi päättyä tällä kertaa punamustalla paidalla ajaneen ajajan voittoon. Lopuksi paiskattiin reilusti kättä yhteen ja sovittiin jo tulevista treenilenkeistä. Reilu meininki!

140 km:n matkalla nähtiin erilaisia taktiikoita. Saukki paineli sukkulallaan ylhäisessä yksinäisyydessä ja ehti nautiskella munkit ja possut rauhassa U.Viitalan kaupalla Toholammilla. Pääjoukossa nähtiin sen sijaan perikälviäläinen harhautus, kun Jaska kurvasikin varikon sijaan suoraan kohti Kaustista ja Arto houkutteli muut pitämään taukoa Viitalan kaupalle. Arto santsasi joumaa, minkä kerkesi ja antoi sukunimikaimalle näin arvokasta etumatkaa suhteessa pääjoukkoon, joka äityi kertaamaan menneitä aikoja ja Mallorcan kuulumisia kahvikupposen äärellä hieman pidempään. Tästä suivaantuneena pääjoukko aloitti raivopäisen takaa-ajon kun Jaska oli saanut useita kilometrejä kaulaa pääjoukon huiliessa. Jaska käytti ajan viisaasti ja säästeli voimiaan, joten hän pystyi kiristämään tahtia kun pääjoukon kärki alkoi hiillostamaan häntä loppukilometreillä. Jaskan taktiikka piti melkein loppuun saakka, Pirkolan kohdalla pääjoukko saalisti kitaansa kaikkensa antaneen Jaskan ja Jussi pääsi tuulettamaan maalissa kirivoittoa. Muut työnsankarit tulivat läähätten perässä maaliin.

Nyt on taas vuosi aikaa miettiä taktiikoita ennen ensi vuonna kymmenennen kerran ajettavaa Arvon kuntoajoa!

Arvonnassa Jopo matkasi Vaasaan Jarmolle. Onnea!

Runsaasta alaveteliläisosanotosta ilahtuneena Kälviän pojat matkasivat 6. kategorian joukkueella Alavetelin ajoihin 5.7.2019. Taktiikkana oli, että metriäkään ei vedetä, irtiottoihin ei lähdetä eikä kukaan yritä kiriä. Matkassa olivat mm. nuupitason apuajaja Snigge, hyvin tuulelta suojaa antava Entrari, hidas mutta kankea bmc-kuski, ovela kuntopolkija ja tempomies. Roadcaptainina toiminut bmc-kuski piti joukkueen rivit hyvin järjestyksessä ja piti huolen, että kukaan ei vahingossakaan mene vetotöihin ja kuluta voimia aina arvaamatonta loppuhimmailua ajatellen.

Taktiikka piti loistavasti. Vain Entrarin osalta taktiikka petti, hän kävi nakkimakkaran pituisen vedon vetämässä, mistä seuraa pitkä miinus hänen papereihinsa. Muut onnistuivat lymyilemään koko päivän pelotonissa ilman mitään merkintöjä tilastoihin, Pääjoukossa vauhtia piti 80 kilometrin tempolla Bike-Discountin tiimipaitaan sonnustautunut paikallis-porilainen suuruus, jolle Veivareiden manageri tarjosi heti sopimusta ensi kaudeksi ja paikkaa tiimin ensi vuoden Arvon kuntoajon joukkueeseen. Jäämme odottelemaan tempokuskin vastausta kovan luokan tarjoukseen. Alavetelissä järjestelyt pelasivat hyvin ja makkara oli lämmintä maalissa. Kilpailun tuomaristo oli ollut ajan tasalla ja maalissa kapteenina ajanut bmc-kuski palkittiin hyvin luodusta taktiikasta tervalla ja höyhenillä suoraan paikalliselta tervahaudalta.