Kauhajoella ajettiin veren maku suussa
PyöräilyJulkaistu: 30.07.2019 00.00

Kauhajoella ajettiin kovatasoiset kaksi päiväset ajot jossa lauantaina miteltiin tempoajossa ja sunnuntaina 28.7 maantiellä yhteislähdöissä.

Tempoajoon starttasi tarmon tempospesialistit M14Max Halmekangas, M-45 Jukka Huovinen ja M40 Timo Ruostetsaari.

Max oli omassa sarjassa neljäs. Kympin tempo kulki aikaan 21 min ja rapiat päälle.

kuva: Tanja Halmekangas

Jukka Huovinen otti jälleen tempo-cupin osakilpailuvoiton 20 km tempossa ajalla 27:51, eroa toiseksi tulleeseen Markus Forströmiin kertyi 45 sekuntia.

M40 sarjassa ajettiin kovatasoinen kisa, jossa Timo Ruostetsaari oli hieman yllättäen vasta kolmas. Stravassa Nivalan lakeuksilla hurjia treenivauhteja ajeneelta tempon erikoismieheltä seurajohto odotti luonnollisesti vain voittoa, joten shampanjat laitettiin takaisin jäihin odottamaan Puruvesiajoja ja mahdollisesti ikäluokkien SM-kisoja. Timon aika 26:39 jäi vain 2 sekuntia kakkossijasta ja 26 sekuntia voittajasta, Matti Hietajärvestä. Erot olivat pienet kuten juuri päättyneessä Tour de Francessa, jonka voittoon ajoi hyvin paljon samalla ruumiinrakenteella varustettu Egan Bernal, kuin Tarmon oma Max.

Sunnuntaina kisattuun maantiekisaan lähtivät Maxin lisäksi masters-sarjassa Samuli Hautamäki ja Eliten Timo Pesola.

M14 sarjassa ajettiin kunnioitettavat 32 km reitti. Max osoitti sisukkuutensa kun hammas irtosi kesken ajon, eikä Max halunnut jättää hammaskeijua työttömäksi, joten hän pysähtyi välillä luovuttamaan hampaan toimitettavaksi jatkokäsittelyyn. Maaliin Max selvisi reitiltä ajassa 1:21:43 ja sijoitus oli kuudes.

M-elitessä Timo oli 13. Samuli jouti jättämään kisan kesken.