ISM-kisoissa Tarmolla mitalijuhlat maantiellä
PyöräilyJulkaistu: 18.08.2019 00.00

Kälviän Tarmon ajajat matkasivat Kirkkonummelle ikäluokkien Suomen mestaruuskilpailuihin mitalin kiilto silmissään.

Lauantaina 18.8.2019 ajettiin tempoajon mestaruuksista.

N-12 sarjassa Iiris Heikkinen kävi kovan taistelun 5,2 km:n matkalla ja sijoitus oli lopussa 5. Ylivoimainen ykkönen oli Elisabet Kapanen ja mitalista Iiris jäi vain 10 sekuntia.

M-40 sarjassa ajoi Tarmon Timo Ruostetsaari. Koko kesän hyviä harjoistusvauhteja ajanut nivalalainen ei päässyt sinuiksi 28 km:n temporeitin kanssa, joten hänen sijoituksekseen tuli 12. Eroa mitalisijoihin jäi n. 3 minuuttia.

M-45 sarjassa Tarmon Jukka Huovinen oli liikkeellä sekä tempocupin kokonaiskisa ajatuksissa, että ISM-mitalinkiilto silmissä. Sijoitukseksi Jukalle tuli tempossa hienosti 5. Eroa pronssimitalliin jäi vain 30 sekuntia. Jukka kommentoi ajoaan: "Reitti oli haastava ja kävin pari viikkoa sitten treenaamassa sitä… Teknisesti meni ihan nappiin joka mutka ja mäki ???? Oli tiukka työviikko takana, jossa 3 reissupäivää, joista edellisenä päivänä viimeisin. Se tarkoittaa aina, että ruokarytmi ym on haastavaa, eikä pysty täydellisesti valmistautumaan kisaan. Kärsin krampeista 20km jälkeen ja se johtui juuri edellä mainitusta. Kunto on nyt huipussaan ja hyvin irtosi sykkeet & watit!"

tempotulokset

Sunnuntaina ajettiin maantielähdöt, joissa tarmolaiset olivat koko joukkueena liekeissä.

Iiris Heikkinen ajoi taktisesti onnistuneen ajon ja korkeanpaikan leirillä hankittu mäkikunto siivitti hänet hienosti ISM-hopealle. Elisabet Kapanen oli jälleen ykkönen, mutta Iiris karisti muut kilpasiskot kannoiltaan ja juhli maalissa mitalia.

M-16 sarjassa Oskari Nissilä onnistui myös hienosti ja koko osallistujajoukko tuli yhtenä porukkana maaliin. Oskari tuli kirissä sijalla 11 maaliin samalla ajalla voittajan kanssa.

M-45 sarjassa nähtiin kokeneen kehäketun loistokas suoritus, kun Timo Pesola nappasi jälleen yhden mitalin palkintokaappiinsa. Kisan voittanut Erkko Salonen karkasi pääjoukolta, mutta Timo nappasi pääjoukon kiristä voiton ja SM-hopeaa. Kirijalka oli herkässä ja Timo on perinteisesti parhaimmillaan loppukauden kisoissa.