Sampo Lahti menestyi U6 CycleTourilla Ruotsissa
Julkaistu: 15.07.2014 00.00

Tidaholmissa Ruotsissa poljettiin viime viikolla helteisissä olosuhteisissa kuusipäiväinen U6 Cycle Tour etappiajo jo 38 kerran. Kisoihin osallistui lähes 700 pyöräilijää pohjoismaista ja mm Belgiasta ja Hollannista. Kisa koostui kuudesta etapista; prologista, kolmesta maantieajosta, kortteliajosta sekä aika-ajosta. Suomalaisittain parasta antia oli poikien P13-14 sarjassa Kälviän Tarmoa edustavan Sampo Lahden toinen sija kokonaiskilpailussa. Sampo ajoi tasaisesti koko viikon keräten etapeilta hyviä sijoituksia aivan kärjen tuntumassa (4-5-13-3-3-3). Se riitti erittäin kovassa ja tasaisessa kisassa kakkostilaan. Kilpailun voitti Norjan Einar Liseth Pedersen. Tyttöjen F15-16 sarjassa oli mukana Kälviän Tarmon Emma Lahti. Hän oli lopputuloksissa 15.

Tulokset:

(kokonaistulokset viimeisen etapin tulosten lopussa)

Sampon tunnelmia Tidaholmista.

Sampo ajoi tasaisesti koko viikon ollen koko ajan kärjen tuntumassa. Ensimmäisellä etapilla 1,8 km prologissa hän oli neljäs. Kisa oli todella kovatasoinen ja tiukka. Voittajan ja neljännen ero oli ainoastaan 1,8 sekuntia. Toisen päivän 34 km maantieajossa Sampo kiri viidenneksi. Kolmantena päivänä oli vuorossa ”mäkietappi” joka päättyi parin kilometrin ylämäkeen. Sampo tuli maaliin kärkiryhmässä ollen tuloksissa 13.

Torstain kortteliajossa vauhti vain parani: "Olen aina pitänyt kortteliajoista ja sain hyvän tsempin päälle, kertoo Sampo. Loppukirissä nousin jo kahden kovan Norjalaisen rinnalle ja olin lopulta kolmas. Perjantaina oli taas maantieajo ja siinä voitin kirissä kisaa johtaneen ja lopulta kokonaiskilpailun voittaneen johtajan keltapaidassa ajaneen Pederseninkin. Kaksi poikaa oli kuitenkin päässyt irti ennen maalimäkeä. Loppukirissä sain heidät jo kiinni, mutta ohi en aivan ehtinyt matkan loppuessa täpärästi kesken ja lopputulos oli jälleen kolmas".

Viimeisen päivän 8 kilometrin tempoajoon lähdettäessä Sampo oli kokonaiskilpailussa kolmantena yhden sekunnin toisena olleen Norjan Andre Heggön perässä. Pedersen oli jo karannut 20 sekunnin päähän. Sampo voitti Heggön tempossa 1,8 sekunnilla ja vei näin todella täpärästi kokonaiskilpailun kakkospaikan itselleen ja oli etapilla jälleen kolmas.

Kuuden päivän kilpailu oli rankka ilmojen ollessa helteiset. "Meno on myös aivan toisenlaista mihin kotimaassa päästään, kun viivalla on lähes 70 poikaa yhtä aikaa kisaamassa" Sampo kertoo. "Itsellä vauhti tuntui vain paranevan viikon vanhetessa. Etappikisoissa tärkeää on tasaisuus ja tällä kertaa se toi mieluisan lopputuloksen vaikka etappivoittoja ei nyt tullutkaan."