Tarmolle kolme mitalia ikäluokkien maantiekisoista
Julkaistu: 18.08.2014 00.00

Sampo ja Emma Lahti nappasivat molemmat SM-kultaa omissa sarjoissaan Mänsälässä lauantaina ajetuissa maantieajon ikäluokkien Suomen mestaruuskisoissa. Matkana oli  47 km ja Sampon ja Emman sarjat lähtivät reitille yhtäaikaa   Kisa ratkesi vasta pääjoukon loppukirissä, jossa mukana oli vielä 20 pyöräilijää. Sampo lähti kisaan ehkä hienoisena ennakkosuosikkina ja irtosikin lopussa selvään kirivoittoon M-14 sarjassa.

N-16 sarjan kolme tyttöä oli vielä mukana poikien joukossa ja Emma hieman yllättäen oli loppukirissä tytöistä vahvin.
-Kisa oli raskas, mutta jalat tuntuivat hyviltä. Riitta Maunumäen hieronnat viimeistelivät jalat kirikuntoon ennen kisoja.  Loppusuoralla olin  hieman huonolla paikalla, mutta onnistuin nousemaan tyttöjen rinnalle ja puristamaan lopussa vielä ohi.- Emma kertoi tunnelmia kisan jälkeen.

Samuli Hautamäki kiri M-55 sarjassa hienosti pronssille. Pyöräilyjaoston johto lupasi keittää Samulille mitalikahvit kauden päättäjäisten yhteydessä, josta Samuli oli silminnähden otettu. Paljon kauden aikana kilpaillut Samuli esitti nousukuntoa jo viimeistelykilpailuissa ja kova työ palkittiin nyt SM-pronssilla.

Muista tarmolaisista M-40 sarjassa Timo Pesola oli aivan kärjen tuntumassa, sijoittuen kuudenneksi. Pekka Huovinenn polki itsensä kymmenen joukkoon ja muut tarmolaiset olivat Marko Uusimäki 28., Marko Göös 48. ja Jukka Huovinen 53.

M-50 sarjaan osallistui Kenneth Kolppanen, mutta hän jäi sijalle 25.