Nibacos A-juniorit Tarmoa vahvempi
Julkaistu: 17.09.2014 00.00

Maanantai iltana Tarmon miesten edustus kohtasi vapaa-ajantalolla järjestetyssä harjoitusottelussa Nibacoksen A-junioreiden joukkueen. Nibacos pelaa alkavalla kaudella nuorten 1-divisioonaa.

Ensimmäisessä erässä Tarmo oli pinteessä Nibacoksen nuorta ja nopeaa joukkuetta vastaan. Nibacos piti palloa kotijoukkuetta selvästi enemmän, ja jo viiden minuutin pelin jälkeen taululla olivat vieraiden 0-2 johtolukemat. Seuraavat viisi minuuttia mentiin hieman tasaisemmissa merkeissä ja myös Tarmolle avautui pari hyvää maalipaikkaa. Palloa ei kuitenkaan onnistuttu saamaan maaliin saakka hyvistä yrityksistä huolimatta. Nibacos sai pelinsä kuitenkin taas rullaamaan ja kasvatti johtoaan parissa minuutissa lukemiin 0-4. Tarmon ensimmäisen erän paras maalipaikka syntyi 13. minuutilla, kun Anssi Järvinen ohjasi maalinkulmalta pallon vain hiukan ohi Nibacosin maalin. Nibacos rankaisi Tarmoa vielä kerran ja tauolle mentiin vierasjoukkueen 0-5 johtoasemassa.

Toinen erä oli selvästi ensimmäistä tasaisempi. Tarmon ensimmäinen maalipaikka syntyi heti erän ensimmäisellä minuutilla, mutta maalivahti torjui helposti varsin läheltä tulleen laukauksen. Nibacoksen vahva peli sai jatkoa erän viidennellä minuutilla ja peli oli 0-6. Maalin jälkeen peli tasoittui hetkeksi, kun Tarmon hyvä riistopeli alkoi tuottaa kotijoukkueelle vastahyökkäyksiä. Hyökkäyksistä ei kuitenkaan saatu kunnollisia vetoja aikaan ja maalivahdilla oli helppo työ kopata kotijoukkueen laukaukset. Nibacoksen seitsemäs osuma nähtiin toisen erän yhdeksännellä minuutilla, kun puolesta kentästä tullut syöttö tavoitti takatolpalla olleen Nibacoksen pelaajan. Erän viimeisellä minuutilla molemmat joukkueet saivat loistavat maalintekopaikat, mutta sekä Tarmon että Nibacoksen maalivahdit venyivät loistaviin torjuntoihin.

Nibacos aloitti viimeisen erän terävästi ja siirsi pallon Tarmon maaliin, kun erää oli pelattu vasta alle minuutti. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut. Heti seuraavalla peliminuutilla hieno syöttö tavoittaa laidalta Teemu Järvisen, jonka matala laukaus kaventaa tilanteeksi 1-8. Seuraavat minuutit olivat Nibacoksen hallintaa, mutta hyvän puolustus- ja maalivahtipelin ansiosta lisämaaleja ei kotijoukkueen päätyyn syntynyt. Erän puolivälissä Tarmo alkoi saada jälleen hyviä vastahyökkäyksi, Nibacoksen maalivahti torjui kuitenkin useita Tarmon yrityksiä. Erän loppupuoli oli hieman Nibacoksen hallintaa, mutta 44 minuutin pelin jälkeen Tarmon Sami Satomaa pääsi yllättämään Nibacoksen maalivahdin ja kavensi vieraiden johdon lukemiin 2-8. Ottelun viimeisellä minuutilla Tarmolle avautui vielä maalipaikka, mutta maalivahti sai torjuttua matalahkon laukauksen. Tämän jälkeen summeri soi ja peli päättyi Nibacos A-junioreiden 2-8 voittoon. Viimeisen erän maalit kuitenkin kirjattiin Tarmolle 2-1 lukemin.

Lopuksi joukkueet vielä kättelevät ja vetävät rangaistuslaukaukset. Tarmon seitsemästä vetäjästä viisi onnistui maalinteossa ja Nibacoksen laukojista kolme sai pallon maalivahdin selän taakse.