Youth Tour Tanskassa, Tarmosta Lahdet kisaamassa
PyöräilyJulkaistu: 22.04.2016 00.00

Fincycling joukkue kilpailee alle 19-vuotiaiden naisten sarjassa ja alle 17-vuotiaiden poikien sarjassa. Suomesta U19 naisissa ovat matkassa Tarmon Emma Lahti, Viivi Puskala CCH:ta sekä Kajsa Salmela KorsKasta.

Poikien joukkueessa kisaavat Tarmon Sampo Lahden lisäksi Veli-Matti Koistinen, Otto Kolehmainen ja Joakim Nordström.

Perjantaina 22.4.2016 ajettiin ensin 1,4 kilometrin prologi. Myöhemmin iltapäivällä on vuorossa vielä kortteliajo.

Prologi

Naisten prologin voitti tanskalainen Johanne Marcher Team NBC Elitestä ajalla 02:15.151. Suomalaisista parhaiten ajoi Viivi Puskala häviten voittajalle 09.285 sekuntia. Viivin sijoitus oli kolmas. Emma sijoittui kuudenneksi, eroa voittajaan 18.061 sekuntia. Kajsa oli heti Emman jälkeen seitsemäs puoli minuuttia voittajalle hävinneenä.

Tulokset prologista

Poikien sarjassa voittoon ajoi tanskalainen Oliver Wulff Frederiksen Greve Cykle Clubista ajalla 01:56.857. Suomalaisista Otto Kolehmainen oli parhaana 29. 13.769 sekunnin erolla voittajaan. Sampo Lahti oli 39. +16.357, Joakim Nordström 40. +16.841 ja Veli-Matti Koistinen 49. +20.393. Yhteensä matkaan lähti 69 pyöräilijää.

Etappi 1

Perjantain ajetussa kortteliajossa U19-naisten voittoon ajoi Johanne Marcher Team NBC Elitestä. Viivi Puskala oli 5. Emma Lahti 6. ja Kajsa Salmela 7.

Tulokset etappi 1

U17-poikien kortteliajon voittoon ajoi Malthe Munch Greve Cykle Clubista. Hän karkasi muilta reilun puolen minuutin erolla voittoon. Sampo Lahti oli suomalaisista parhaana kymmenes samalla ajalla muun pääjoukon kanssa puoli minuuttia voittajasta. Otto Kolehmainen oli 33. Joakim Nordström 42. ja Veli-Matti Koistinen 45.

Kuvat: Fincyclingin facebook-sivuilta

Lauantaina 23.4 ajettiin tempoajo. U19-naisilla ja U17-pojilla matkana oli 11,7 km.

Etappi 2

Naisten ajon voittoon ajoi Johanne Marcher Team NBC Elitestä ajalla 17,29,945. Viivi Puskala oli 3. Kajsa Salmela 4. ja Emma Lahti 5.

Tempon tulokset

Poikien tempoin voittoon ajoi Jacob Hindsgaul ajalla 16.06.804. Suomalaiset olivat sijoilla 30. Veli-Matti Koistinen, 38. Sampo Lahti, 43. Otto Kolehmainen ja 53. Joakim Nordström.

Etappi 3

Lauantaina ajettiin lisäksi 60 kilometrin maantieajo U19-naisissa ja U17-pojissa.

Naisten kisan voitti Mrtine Gjös Horten Ck:sta ajalla 01.49.28:26. Viivi Puskala oli hienosti toinen 03:28 voittajalle hävinneenä. Emma Lahti oli 5. 6:44 voittajalle hävinneenä. Kajsa Salmelan sijitus oli 6. 3 minuuttia Emman perässä.

Maantieajon tulokset

Poikien U17-sarjan maantieajon voitti Mattias Skjelmose Jensen Amager Cykle Ringistä ajalla 01:31:57,121. Suomalaisista parhaiten sijoittui Veli-Matti Koistinen sijalle 28. 6:20 voittajan perässä. Otto Kolehmainen oli 44. 12:24 voittajalle hävinneenä. Joakim Nordström oli 45. +13:43, Sampon sijoitus oli 50 +26:13.

Sunnuntaina 24.4 ajettiin kilpaillun päätösetappi; U19-naisilla ja U17-pojilla matka oli 75 km.

Etappi 4

U19-naisilla suomalaisten kisa ei sujunut suotuisasti. Parhaana suomalaisena Kajsa Salmela oli 5. Viivi Puskala 6. ja Emma Lahti 7. Kisan voitti Mrtine Gjös.

U17-pojissa Sampo Lahti oli parhaan suomalaisena hienosti 11. samalla ajalla kilpailun voittaneen Tobias Halvorsenin kanssa. Voittajan aika oli 01:49:50. Muiden suomaisten sijoitukset olivat 27. Otto Kolehmainen, 32 Joakim Nordström, Veli-Matti Koistinen hylättiin.

Poikien kisan tasosta kertoo jotain kilpailun keskinopeus 40,97 km/h!

Kokonaiskilpailussa naisissa Kajsa Salmela oli paras suomalainen, ollen 4. +17min. Viivi Puskala oli 5. +21 min ja Emma Lahti 6. +25min. Kisan voitti Mrtine Gjös ajalla 04:56:36.

U17-poikien sarjassa parhaana suomalaisena maaliin ajoi Otto Kolehmainen ollen kokonaiskisan 24. +15min. Joakim Nordström oli 31.+23min, Sampo Lahti 35. +32min