Luoto ja Pesola Tavastia Bioracer 3 päivän ajossa
PyöräilyJulkaistu: 28.05.2016 00.00

Kilpailu jatkaa AHH-etappikilpailun perinteitä. Perjantaina ajetaan korttelietappi Riihimäellä. Lauantaina ja sunnuntaina kilpailukeskus on Hausjärven Ryttylässä. Lauantaina ohjelmassa on tempo ja maantie. Lopullisesti kilpailu ratkaistaan sunnuntain kuningasetapilla.

Kälviän Tarmosta kisoihin ovat ilmoittautuneet Ville Luoto ja Timo Pesola miesten Eliteen.

Perjantain korteiliajossa kolmoisvoittoon ajoi TWD-Länkenin ajajat Samuel Pökälä, Sami Tiainen ja Juho Hänninen. Ville Luoto oli 20. minuutin ja 11 sekuntia voittajan jälkeen. Timo Pesola tuli kierroksella kiinniajetuksi ja hänen ajakseen tuli neljän minuutin ero voittajaan.

Lauantaina ajettiin tempo ja maantie-etappi.

10 km tempon voitti TWD-Länkenin Samule Pökälä toiseksi sijoittui Finnfalz-Rush Racingin Samuel Halme ja kolmanneksi Porvoon Akilleksen Aleksi Hänninen. Tarmon Ville Luoto oli 20 ja Timo Pesola 53.

5337Pesola TimoKälviän Tarmo15:49,93

Lauantaina ajettu 3. etappi sujui kälviäläisiltä hyvin. Ville Luoto oli 8. ja Timo Pesola 28. Kilpailun kärki ja pääjoukko tuli maaliin samalla ajalla. Maantie-etapin voitti TWDL:n Roope Nurmi, ennen saman seuran Sami Tiaista. Kolmas oli Jurvan Voiman Jaakko Toppari.

Tulokset etappi 3

Sunnuntaina ajettu neljäs etappi ei tuonut enää kälviäläismenestystä. Ville Luodon sijoitus oli 48. ja Timo Pesola päässyt etapilla maaliin. Kälviän ajajat olivat osallisena kolarissa 5 km ennen maaila, joten sijoitukset jäivät päätösetapilla laihoiksi. Villeltä halkesi kypärä ja Timolta meni etuhaarukka poikki, joten varustehankinnat ovat edessä kummallakin tulevina viikkoina. 163 km etapin voitti TWD-Länkenin Samuel Pökälä ennen Roope Nurmea ja Aimo Pyykköstä. Pökälä voitti samalla koko etappikilpailun kokonaiskisan. Ville Luodon sijoitus lopputuloksissa oli 40.