SM-kulta Emma Lahdelle ja hopea Sampo Lahdelle maantiepyöräilyssä
PyöräilyJulkaistu: 03.07.2016 00.00

SM-kulta Emma Lahdelle ja hopea Sampo Lahdelle maantiepyöräilyssä

Maantiepyöräilyn SM-kisat Turussa 2.-3.7 sujuivat kälviäläisiltä erinomaisesti.

Sunnuntaina ajettiin M-18 ja N-18 sarjojen mestaruudesta. N-18 sarjassa Kälviän Tarmon Emma Lahti voitti SM-kultaa ennen Viivi Puskalaa ja Kajsa Salmelaa. Emma kommentoi ajon jälkeen, että kaikki tekivät tasaisesti vetotöitä ajon aikana. Matkalla tehtiin pieniä irtiottoyrityksiä, mutta porukka pysyi kasassa kolmannen kierroksen alkuun, jolloin lähti vakavampi irtiotto, johon Emma ei päässyt mukaan. Emma sai kuitenkin vedettyä etumatkan irtiottoon kiinni juuri ennen viittä viimeistä kilometriä. Kovasta takaa-ajosta huolimatta Emma pystyi kehittämään hyvän loppukirin ja ajoi SM-kultaan.

Kuva Emman instagram-tililtä:

https://www.instagram.com/p/BHaV_61A6vjt1bCCJNmbcX...

M-18 sarjassa Tarmon Sampo Lahti sijoittui loppukirissä hopealla, voiton vei Jonne Itkonen ja kolmanneksi polki Jesse Uusiperhe. Sampon mukaan matka oli hänelle pitkähkö (105 km) ja hän lähti hieman vanhempien poikien matkaan altavastaajana. Ensimmäisten kierrosten aikana oli useita irtiottoyrityksiä ja vauhti oli todella kovaa. Puolimatkassa vauhti kuitenkin rauhoittui ja Sampo pystyi palauttelemaan jalkojaan hieman. Viimeisellä kierroksella lähti 4 hengen irtiotto, johon Sampo ampaisi mukaan ja irtiotto piti maaliin saakka. Loppukirissä Sampo oli toinen omasta mielestään terävän loppukirin jälkeen.


Lauantaina ajettiin miesten SM-mitaleista. Kolmen miehen iritotto ratkaisi voiton kohtalon ja voittoon ajoi TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo ennen Kälviällä tempossakin ajanutta GIF:n Petter Mattssonia ja Tommi Martikaista. Tarmon Ville Luoto oli hyvissä asemissa pääjoukon kirissä neljännestä sijasta, mutta Ville jäi lopulta yhdeksänneksi. Timo Pesola tuli pääjoukossa maaliin sijalla 32. ja Jukka Huovinen oli 44.