Arvon kuntoajo. Pyöräily on mukavampaa yhdessä
PyöräilyJulkaistu: 26.05.2017 00.00

Arvon kuntoajo. Pyöräily on mukavampaa yhdessä

Keski-Pohjanmaan suurin pyöräilytapahtuma, VII Arvon kuntoajo ajetaan jälleen lauantaina 1.7.2017 kauniissa keskipohjalaismaisemissa.

Tapahtuma on osa Suomi 100-vuotta tapahtumien ketjua ja pyöräilijöitä pyydetään laittamaan ylleen joko sinivalkoista väriä tai kaivamaan kaapeistaan esille vanhoja pyöräilypaitoja, mitä vanhempia sen parempi. Myös retrofillareilla tapahtumaan osallistuminen on suotavaa. Ajossa nähdään myös kinnereitä, eli velomobiileja. Pyöräilyn historia Suomessa on kulkenut pitkän tien vain harvojen huvista kaiken kansan harrastukseksi. Nykyään polkupyörä on maailman käytetyin liikenneväline. Tällä tapahtuman järjestäjät haluavat muistuttaa, että kuntotapahtumaan osallistuminen ei edellytä kilpailemista eikä kilpailuhenkisyyttä vaan rentoa meininkiä ja leppoisaa yhdessäoloa.

Tapahtumassa ajetaan eri pituisia matkoja ilman ajanottoa. Lähtö ja maali on Kälviän vapaa-ajantalolla (Marttilankatu 3)

30 kilometrin matkasta kuka tahansa selviää ilman erillistä harjoitteluakin, kun kääntöpisteessä Välikylän nuorisoseuran talolla on tarjolla juotavaa ja purtavaa.

60 kilometriä edellyttää osallistujilta jo hieman valmistautumista. Lenkkeily olisi hyvä aloittaa hyvissä ajoin ennen ajoa. Suurin vaara on saada kramppeja jalkoihin, jos täysin kylmiltään lähtee ajamaan Ullavaan ja takaisin. Porukan mukana voi vauhti viedä mennessään.

140 kilometriä on ollut suosittu matka viime vuosina. Siinä pääsee jo kuntourheilun ytimeen, porukassa matkan voi taittaa nopeastikin ja matka on sellainen, ettei sitä yksin joka päivä tule ajaneeksi. Huoltopisteet reitin varrella pitävät huolen, että jaksaa loppuun saakka Lampin lenkin.

210 km on Arvon kuntoajon kuninkuusmatka. Siinä ajassa tulevat ajokaverit tutuksi ja kuulumisia ehtii vaihtaa pitkään ja hartaasti. Porukassa 200 kilometrin ajon pystyy suorittamaan kuka tahansa, joka on säännöllisesti ulkoiluttanut pyöräänsä kevään aikana. Maalissa jokaisella 210 km ajaneella on taatusti voittajafiilis!

Tervetuloa toteuttamaan kesän parasta pyöräilytapahtumaa Kälviälle!