Jokkerin ventti 2018 keskiviikkoisin klo:19.30
PyöräilyJulkaistu: 15.10.2017 00.00

Jokkerin ventti 2018 keskiviikkoisin klo:19.30

Jokkerin ventti, tuo jokaisen itseään kunnioittavan kestävyysurheilijan pahin painajainen ja kolotuksen aiheuttaja jatkuu joulutauon jälleen keskiviikkoisin klo 19.30 alkaen Marttilan koulun pienessä, huonosti ilmastoidussa ja ahtaassa liikuntasalissa. Mitään hienouksia ei jumpassa tarvitakaan, jumppamatot ja penkki riittävät.

Miksi maksaa satoja euroja tekopirteistä jumpista kuntokeskuksissa, kun voit rääkätä itseäsi hämärän rajamaille pyöräilyjaoston piikkiin huonoa musiikkia ja kehnoja puujalkavitsejä kuunnellen. Jutut kiertävät taatusti kehää, ensin muistellaan sitä päivää kun on ollut joskus kunnossa ja loppuaika keskitytään siihen, miksi ei olla kunnossa ja ihmetellään kun tällaisen mielettömän aherruksen jälkeenkään ei olla ikinä kunnossa. Timppa osaa kiteyttää asian onneksi hyvin: "Jokkerin ventti on sitä raskaampi, mitä paremmassa kunnossa urheilija on. Silloin pystyy hyppäämään useammin ja korkeammalle". Painovoima pitää huolen siitä, että alastulo on ainoa varma asia jumpan aikana. Takaamme, että jos tulet jumpaan ensimmäistä kertaa ikinä, portaiden kävely ylös tai alas tuottaa sinulle tuskaa seuraavan viikon. Jos ei niin saat rahasi takaisin (ai mitkä rahat?) Yleensä emme ota porukalla mitään alkulämpöjä, joten jos haluat maksimoida kärsimyksen, niin tule jumppaan kylmiltäsi.

Jumpan on kehittänyt kovista valmennusohjelmista tunnettu Jouko "Jokkeri" Elevaara 70- tai 80-luvulla, mutta se toimii edelleen moitteettomasti kaikkien kestävyysurheiljoiden harjoittelussa. Harmittavasti emme ole saaneet käsiimme Jokkerin muita suosittuja harjoitteita: "tappo" ja "pikatappo", jos joku tietää, mistä opuksesta ne löytää, pyydetään pikimmiten ilmiantamaan ne pyöräilyjaostolle harjoitusohjelman monipuolistamiseksi.

Jumpassa on neljä tasoa

A-ohjelma kansainvälisen tason urheilijoille

B-ohjelma kansallisen tason huippu-urheilijoille

C-taso piirikunnallisille huipuille (Nykyaktiiveista vain Timppa selättää tämänkin ohjelman)

D-taso peruskuntoilijoille, joihin suurin osa Tarmon pyöräilijöistäkin valitettavasti kuuluu.

Juniorit saavat jumpata hieman kevyemmillä aikarajoilla.