Jukka Huovinen varmisti M-40 sarjassa tempo-cupin voiton
PyöräilyJulkaistu: 05.09.2018 00.00

Jukka Huovinen varmisti M-40 sarjassa tempo-cupin voiton

Tarmon ajajat ovat miehittäneet M-40 sarjassa kärkipaikat kansallisessa mastercupissa. Jukka Huovinen varmisti Kankaanpäässä 1.9 ajetun lyhyen tempon jälkeen kokonaiskisan voiton ennen viimeisiä osakilpailuja. Timo Ruostetsaari on pisteissä toisena ja hän lähtee kartuttamaan pistepottiaan vielä ainakin Mäntsälän tempoon.

Seuraavassa hieman tarkempi haastattelu kovasta tempokuskista, Jukka Huovisesta

Master tempo cup voitto 2018 - hyvää fiilistä ja urheilun iloa jo 10 vuotta Tarmon riveissä!

Kuka: Jukka Huovinen,

Ikä: 44 vuotta

Mitä: maantiepyöräilyä 20 vuotta, upseeri, liikuntatieteilijä, asiakkuusjohtaja

Missä: Nykyisin Lahdessa, aiemmin Sipoossa, Jyväskylässä, Oulussa, Kajaanissa, Helsingissä

”Kahden miehen tiimillä kiusattu isompia joukkueita”

”Minkäpä ajokoira luonteelleen mahtaa” naurahtaa Jukka, kun kysyn mikä saa vuosi toisensa jälkeen innostumaan pyöräilystä kovimmalla tasolla. Huovinen muistetaan lähinnä maantiepyöräilyn elite luokasta ja ikäluokan arvokisoista, joissa hän yhdessä kaksoisveljensä kanssa on tullut tutuksi monelle pyöräilijälle. ”Kahden miehen tiimillä on kiusattu useaan otteeseen isompiakin joukkueita”, Jukka muistelee. ”Taktisesti kisat on suunniteltu tarkkaan ja sovittu irtiottoja ratkaisupaikkoihin. Tuloksena tiimille on tullut podium sijoja elitessä, ISM mitaleita ja lähellä oli PM kultakin joitakin vuosia sitten”, hän jatkaa.

”Tärkeintä on tekemisen ilo”

Kuunneltuani jonkin aikaa Huovisen tarinoita, huomaan että taustalla on raudan luja tavoitteellinen harjoittelu ja valmennustiede. ”Valmennustieteen perusopinnot suoritin 90-luvulla Lapin urheiluopistolla. Noihin aikoihin hiihdin kilpaa ja VO2max oli 85ml/kg/min. Työtä tehtiin huippu-urheilijan 1000h vuosisuunnitelmalla, joka oli hieman liikaa”, Jukka muistelee. ”Nykyäänhän tämä on tällaista koukkupolvien hauskanpitoa, jossa tärkeintä on tekemisen ilo. Liikuntatieteellisessä tein tohtoriopintoja valmennustieteessä ja jotain järkeä jäi harjoitteluun mukaan”, hän naurahtaa.

Mikä yhdistää Kälviän Tarmoon

Huoviset pyöräilivät 2000 luvun alussa ensin Ounaksen Pyöräpojissa ja sen jälkeen Jyväskylän cc Picarossa. ”Picarossa meillä oli todella kovia ukkeleita, joista on tullut Suomen kärkipään kuskeja. Homma meni jossain vaiheessa liian totiseksi, eikä omakustanneammattilaisuus kiinnostanut”, Jukka virnuilee. ”Kisapaikoilla olimme tutustuneet erittäin hyvähenkiseen Kälviän Tarmon joukkueeseen, josta paistui iloisuus ja naurun hörinä! Tämän porukan kanssa on sitten viihdytty kisapaikoilla jo 10 vuotta menneitä muistellen ja tietysti pirun kovaa kisoissa iskien”, Jukka jatkaa.

Master Tempo cup 2018

Vuoden 2018 cup sarjassa pisteet lasketaan kuudesta parhaasta kilpaillusta. Sarja on pitkä alkaen toukokuun alussa ja päättyen syyskuun puoleen väliin. Kun jäljellä on vielä kaksi osakilpailua, riittävät Huovisen pisteet cup voittoon. ”Tämä oli kokeilu tälle vuodelle ja ajattelin hakea uutta kipinää harrastukseen. Kauden pitkästä luonteesta johtuen muokkasin harjoittelun kahden huippukunnon mukaiseksi ja suunnitelma onnistui hyvin. Kunto on tällä hetkellä huipussaan, mutta voiton myötä alan keskittyä ensikauteen uuden peruskuntokauden myötä. Ensi vuonna on sitten uusi sarja ja uudet kujeet”, Kertoo Jukka.