Jukka Huovinen tuplamestari tempossa peräkkäisinä vuosina
9.9.2019 8:21 Uutiset / Pääsivusto

Watit peliin heti lähdöstä

Jukka Huovinen ajoi hienosti tempo cup voittoon viimevuonna M40 sarjassa ja tänä vuonna sarjaa ylempänä M45 sarjassa. Ajattelin selvittää mikä motivoi kisailemaan ja haastamaan itseään vuosi toisensa jälkeen?

Paluu juurille

Ennen pyöräilyharrastuksen aloittamista Jukka harrasti kilpahiihtoa – yli 20 vuotta sitten. Pyöräily vei mukanaan ja maantiekilpailuissa oli sekä jännitystä että sopivaa haastetta. Jukka ajoikin hyvin elite sarjassa lähes 20 vuotta edustaen useita seuroja, joista viimeisimpänä Kälviän Tarmoa yli 10 vuotta. ”Iän karttuessa alkoi elitessä ajaminen olla aina haastavampaa ja toisaalta ajaminen ikäluokkasarjoissa maantiepuolella oli kokemuksieni mukaan riskialttiimpaa, kun esimerkiksi ISM kisoissa oli usein hyvin rauhatonta”, sanoo Jukka. ”Päätin pari vuotta sitten kokeilla tempoa ja se on ikään kuin paluu juurille, koska kilpailusuoritus on fyysisesti hyvin lähellä esimerkiksi hiihtosuoritusta”, hän jatkaa.

M45 tempo cup voitto 2019

Valmennustieteilijän ja liikunta-alalla työskentelevän ikäluokkaurheilijan cup voitto ja useat osakilpailuvoitot ovat tuskin sattumaa. Analyyttisen oloinen Jukka kertaakin harjoitus- ja kisakautta, ”Tähän kauteen valmistauduin edellistä paremmin, kun oli jo selvää, että keskityn tempoon. Tein kahden kuntohuipun kauden ja ensimmäisen kuntopiikin kohdalla olin flunssassa, mutta toinen ajoittui syksyyn ja onnistui täydellisesti. Loppukauden kisoihin anaerobinen kynnys oli korkealla, sykkeet ja watit irtosivat herkästi”. ”Tempo ajo on vielä itselle aika uutta ja fyysisesti kuntoa ei juurikaan saa enää parannettua, mutta teknisesti on vielä paljon tehtävissä”, hän jatkaa.

M80 sarja tavoitteena

Liikunnallinen elämäntapa ja terveys ovat usein keskeisiä vastauksia, kun kysytään mikä saa ikäluokkaurheilijat innostumaan vuosi toisensa jälkeen. ”On se huikeaa nähdä palkintopallilla ikinuoria kisailijoita ja nostan hattua! Pitkäaikaistavoite on ehdottomasti juuri tuo ja että voisi olla terveenä nauttimassa harrastuksesta vielä M80 sarjassa”, Jukka naurahtaa. ”Nyt juhlistetaan vähän voittoa ja mikäpä sen parempaa, kuin olla intoa täynnä ja aloittaa harjoituskausi taas!”.


   
Lisää uutisia
Pyöräily
«  Kesäkuu   »
Kategoriat