Keskikesän yöpyöräily 27.6.2020
PyöräilyJulkaistu: 21.06.2020 00.00

Keskikesän yöpyöräily 27.6.2020

Lauantaina 27.6.2020 ajettu keskikesän yöpyöräily oli suurta pyöräilyn juhlaa. Ajo ajettiin Henry Desgranges hengessä -ajo on onnistunut jos vain yksi ajajista selviää hengissä maaliin.

Alkumatka Honkiperälle sujui leppoisasti. Joukkoa vetänyt Timppa testasi jo vähän nousuissa Jonnin maastopyörän välitysten riittävyyttä. Jonni oli matkassa mtb:llä 1X vaihteistolla, joka toimi kivikkopätkillä erinomaisesti. Marko puolestaan harrasti tyhmäpyöräilyä, jota on perinteisesti harrastanut Mikko. Markon kotitekoisella, alimitoitetulla cyclolla ei ollut helppoa hietikoissa, eikä kivikossa. Satulaputken naputus piti huolen, että hirvistä tai susista ei tarvinnut huolehtia erämaissa. Kena oli tehnyt peliliikkeen ja ottanut lainaan oikean Graalin maljan, joka liiteli smoothisti yli kivien ja kuoppien. Timppa oli tuttuun tapaan liikkeellä 6 kilon värillä, jotka toimivat erinomaisesti varsinkin Paris-Roubaixin mieleen tuoneilla osuuksilla

Kun Roubaixista oli päästy ja Marko kiristeli ajokenkiä irtiottoa varten Lintilän Mikan omin käsin päällystämmällä uudella valtatiellä siirryttäessä, Road captain Mikko huusi, että ei sinne vaan äkkiä takaisin soratielle! Kohta oltiinkin jo Takalon notkuvien pöytien ääressä. Kylläpä oli kystä kyllä, sämpylää,pullaa,kahvia, hedelmiä, mehua ja elämän eliksiiriä. Soitto soi ja laulu raikasi pitkin Lestijoki vartta. Samoissa pihassa on poikennut mm. Paavo Lipponen adjutantteineen. Talossa on siis totuttu kestitsemään arvovieraita.

Loppumatkan reitistä heitettiin arpaa, eikä Ylivieskan arpa valitettavasti voittanut tällä kertaa. Hirveässä horkassa ja tutisevin rantein lähdettiin ja Jämsä ohitettiin niin komeasti paistaneessa auringon valossa klo 23.00, että Timppa ei ehtinyt havaita koko tapahtumaa ja kohta oltiin risteyksessä. Mikko yritti houkutella poikia pahuuden teille ja Eskolaan, mutta päädyimmekin Korpelan padolle. "paljon melua tyhjästä" todettiin kuin yhdestä suusta. Padosta yli ja Kannukseen, jossa seireenit kuiskuttelivat jälleen pahuuksien poluille. Pojat tukkivat korvansa rahkasammaleella ja houkutukset Kannuksen keskustassa saatiin vältettyä.

Loppupätkällä testattiin jälleen Jonnin kestävyyttä ja löytyihän sitä. Korkean paikan leiri painoi vielä jaloissa, mutta hymyissä suin tehtiin ig:hen livelähetys kaikkien 5 katsojan iloksi. Kena yltyi kehumaan Graalia ja lähti suunnittelemaan seuraavaa hankintaa Tarmon väreissä.

Viisi tuntia ajoaikaa täyteen, suihkuun ja petiin.

Seuraavan lenkin suunnittelu aloitettiin pikimmiten, sillä päivä lyhenee nyt valitettavasti,joten nautitaan kesäöistä!