Outback Kälviä kuntoajo 22.8.2020 klo 11.00
PyöräilyJulkaistu: 29.07.2020 00.00

Outback Kälviä kuntoajo 22.8.2020 klo 11.00

Outback Kälviä on uusi gravel-henkinen kuntoajo, jossa nautitaan Kälviän hienoimmista sorateistä ja upeista maisemista Lehdonjärven ympäristössä.

Ajo korvaa ajamatta jääneet Ronde Van Kälviän ja Arvon kuntoajon tältä vuodelta.

Ilmoittaudu alhaalla, paina "siirry vastaamaan" painiketta.

Tapahtuma aika ja paikka 22.8.2020 klo 11.00 Välikylän nuorisoseurantalo (n.15 km Kälviän keskustasta Ullavan suuntaan). Prologi starttaa klo 10.00 Pekan Pizzan edestä, jossa jälki-ilmoittautumismahdollisuus klo 09.55-10.00. Ajetaan jotakin ennakolta määrittelemätöntä reitti pitkin Välikylään, jossa virallinen startti klo 11.00. Autolla voi tulla Välikylään suoraan tai lähteä mukaan leppoisalle prologi.

Ajo alkaa Välikylän nuorisoseurantalolta ja päättyy sinne. Ajon jälkeen nautitaan maittavaa lämmintä ruokaa Kälviän keskustassa Pekan Pizzassa (ST1-huoltamolla). Voit valita listalta vapaasti pizzan tai kebabin ja 0,4L juoman. Ruoka kuuluu osallistumismaksun hintaan. Kuittaa nimesi kassalle listaan. Reitin varrella voi nauttia palan kälviäläistä historiaa, tarkkasilmäisimmät voivat havaita vanhoja talon paikkoja ja yksi legendaarisimmista takamaiden asukkaista on ollut Keppu Jooseppi. Oskari Tokoi mainitsee lapsuusajan muistelmissaan Keppu Joosepin: Häntä sanottiin Keppu-Joosepiksi sen takia, että hän teki ja kaupitteli keppuja. Jokainen Keski-Pohjanmaalla tietää, että keppu on päreistä kudottu kori tai koppa, jota muualla Suomessa sanotaan pärekopaksi, pärevakaksi, pärekoriksi taikka pärevasuksi. Kevätpuolella talvea, sen jälkeen kun oli ollut suojailmoja tai aurinko kevään tullen oli sulattanut ja pehmittänyt hankea, mikä sitten yökylmien vaikutuksesta oli kovettunut, niin että se kantoi ihmisen ja hevosenkin, kylään ilmestyi myös Keppu-Jooseppi . Mistä hän tuli, sitä me lapset emme tietäneet, mutta ei hän kirkonkylästä eikä maantieltä tullut, vaan sieltä jostakin kaukaa sydänmaiden ja nevojen takaa. Ei hänellä myöskään ollut hevosta, mutta siitä huolimatta hän vetokelkallaan toi mahdottoman suuren kuorman päreistä tehtyjä "keppuja". (Oskari Tokoi, Lapsuuteni muistoja)

Ajon voi suorittaa Gravel-pyörällä, cyclocrossilla, maastopyörällä, läskipyörällä tai hybridillä. Kälviällä soratiet ovat perinteisesti paremmassa kunnossa kuin pikitiet, mutta matkaan on syytä varata vararengas ja rengasraudat, mikäli ilmat renkaasta karkaavat. Ajon voi suorittaa omaan tahtiin tai kahdessa eri yhteisporukassa, joita vetävät Kälviän Tarmon tai Veivareiden kokeneet pyöräilijät. Vauhti on varmasti niin rauhallista, että jokainen pysyy porukoissa.

Reitti: https://www.relive.cc/view/v26M2GNKYEq

Reitin GPX jälki.fi:ssä https://jalki.fi/routes/3926-outback-k-lvi

Tervetuloa mukaan. Kaikkien ajoon osallistuvien kesken arvotaan yksi Kälviän Tarmon fat bikeista viikonlopuksi käyttöön. Jos haluat ajaa ajon Tarmon läskipyörällä, ota yhteys Mikko Nikkilään mikko.nikkila(at)hotmail.com tai o4o-7242463. Lisätietoja Mikolta tapahtumasta.