Tarmolaiset lähdössä valloittamaan Oulua Tervaetapeille
PyöräilyJulkaistu: 01.07.2015 00.00

Tarmolaiset lähdössä valloittamaan Oulua Tervaetapeille

Oulu-lehden Tervaetapeille lähdössä yhteensä 10 Kälviän Tarmon pyöräilijää.

Etappikilpailu koostuu lauantaina ajettavasta Power Bar temposta, Pikku Syöte maantiestä ja sunnuntaina ajettavasta Pyörä Suvala Kriteriumista.

M8-sarjaa starttaa kolmen muun pyöräilijän kanssa Eero-Veikko Nissilä. Hän lähtee hakemaan kokemusta kilpailemisesta maantie- ja kriterium kisassa. Eero-Veikko on jo tempossa näyttänyt vauhtinsa ja etenkin hänen vahvuus tekee etenkin tempossa pärjäämisen mahdolliseksi. Toivotaan Eero-Veikolle menestystä maantielle.

M10-sarjaan lähtee nuoresta iästään huolimatta rutinoitunut kilpailija, Max Halmekangas. Viime vuoden tervaetapeilta jäi paljon hampaankoloon loppuhetkien ketjujen putoamisten myötä, joten Max on täynnä intoa ottamaan revanssin kilpakumppaneistaan.

Max ja Eero-Veikko ovat hioneet kuntoaan viime viikonlopun Arvon ajoissa ja keskiviikon tempossa, joten kilpailuvauhdit ovat molemmilla kohdillaan.

M12-sarjassa starttaa Oskari Nissilä ensimmäisenä temporeitille. Arvon ajoissa Oskari piti vanhempia ajajia pilkkanaan ja karkasi heiltä loppukirissä maisemiin. Maantielähdöistä Oskarilla on vielä vähän kokemusta, mutta tempossa hänen vauhtinsa on ollut hyvää luokkaa koko kolean alkukesän. Isot lihakset pääsevät kelien lämmetessä oikeuksiinsa.

N16-sarjaan ei löytynyt Asta Oravalle kirittäjää, mutta hän pääsee kilpailemaan samoissa lähdöissä maantiellä ja kriteriumissa nuorempia tyttöjä ja poikia vastaan. Vastusta hän tulee saamaan ainakin 14-vuotiaista pojista, jotka nuoresta iästään huolimatta ovat varmasti vahvoja kilpailijoita.

Miesten yleiseen sarjaan starttaa 31 ajajaa eri seuroista. Tarmolaisista ensimmäisenä temporeitille lähtee Ville Luoto. Villen jälkeen vuoroon pääsee Timo Pesola ja Pasi Hautamäki. Vastaansa tarmolaiset saavat kovia tempokuskeja kuten GIF:n Rasmus Eriksson ja monet oululaiset pyöräilijät kuten Marko Törmäsen tai Juha Kangaskokon. Tempo tullenee näyttelemään suurta roolia kokonaiskilpailun kannalta. Pasi joutui jättämään kovatasoisen Arvon ajon väliin lastenhoidollisista syistä, mutta Ville ja Timo hioivat kisakuntoaan SM-kisassa. Timo kehui SM-kisaa kovatasoiseksi heti lähdöstä maaliin, joten jalat ovat avattu pohjoista kisaa varten.

M45 sarjaan on kolme tarmolaista lähdössä tavoittelemaan kokonaiskilpailun voittoa. Marko Uusimäki ja Kenneth Kolppanen testasivat tempopyöriensä säätöjä keskiviikon tempossa ja vauhtia oli varustemuutosten ansiosta tullut kovasti lisää. Viralliset  keskiviikotempon tulokset ovat vielä tarkistuksessa, mutta 15 minuutin maagista rajaa hätyyteltiin, jos ei jopa rikottu hyvissä olosuhteissa. Kena veikkasi Tarmon mustaksi hevoseksi Tapio Raumaa, jonka tempovauhti on perinteisesti ollut kovaa. Tempo näyttää, kenelle maantiellä tullaan ajamaan. Marko oli Arvon ajojen toinen tai kolmas, joten hänellä riittää jalkaa kovissa loppukireissä. Kennethillä on puolestaan kokemusta viimeisen vetomiehen hommista mm. viime vuoden Arvon ajoista, joissa hän veti nuoren Sampo Lahden 15 kilometrin kirillä 140 km matkan voittoon. Jos Tapio onnistuu tempossa parhaiten, ovat Marko ja Kena valmiita auttamaan häntä myös maantieajossa korkealle. Kälviäläisen saavuttamasta etappikisan kokonaisvoitosta on jo jonkin verran aikaa, joten nyt on aika korjata se ongelma. Mahdollisuudet voittoon ovat n. 33 prosentin luokkaa laskennallisesti.