Kälviän urheilukenttä remonttiin
SeuraJulkaistu: 18.08.2015 00.00

Kälviän urheilukenttä remonttiin

 

Kälviän urheilukentän pitkään odotettu perusparannus on alkamaisillaan. Työt kentällä alkavat 14.9.2015. Jo edellisellä viikolla kentän laitamille toimitetaan tarvikkeita remonttia varten.

Syksyn aikana tullaan vanha pinnoite purkamaan mahdollisuuksien mukaan niin, että sitä voitaisiin hyötykäyttää jossakin muussa kohteessa. Kiinnostuneet voivat olla Kokkolan kaupungin Tero Jelekäiseen yhteydessä! Edelleen syksyllä poistetaan radan alapuolista vanhaa maakerrosta riittävästi pois. Maamassoista tehdään syksyn aikana  katvealueelle ns. Pump Track-rata maastopyöräilyn harjoitus ja opetuskäyttöön. Radan pinnaksi asennetaan kivituhka. Massoja siirretään mahdollisesti myös hiihtoladulle sekä myös halukkaille yksityistalouksille kuljetuskustannuksia vastaan. Tarkoitus on saada maamassojen siirrot tehtyä talkootöinä tai ulkopuolisille myytyinä niin, ettei niistä aiheudu hankkeelle lisäkustannuksia.

Syksyn aikana kaupunki kysyy urakkatarjoukset radan pinnoitteen asentamisesta (Novotan tai vastaava) sekä suorituspaikkojen urakoinnista. Kevään asennusaikataulut selviävät myöhemmin syksyllä käytävien urakkaneuvottelujen jälkeen. Kentän pinnoitteen asennusaikataulu pyritään toteuttamaan siten, että lopputulos saataisiin mahdollisimman laadukkaaksi. Oletettavaa on, että kenttä on kokonaisuudessaan pois käytöstä aina kesäkuun loppuun saakka, mahdollisesti vielä pidempäänkin. Myöskään talvella radan päälle ei tehdä luistinrataa, jotta töihin päästäisiin keväällä mahdollisimman nopeasti. Keväällä tehdään myös kaikki asfalttityöt alueella.

Kenttäalueen muuta käyttöä vielä suunnitellaan talven aikana lisää ja asiaan palataan ensi vuoden puolella.

 

HUOM! Kenttäalue muuttuu rakennustyömaa-alueeksi 14.9 lähtien. Tämän jälkeen alueella iikkuminen on kaikilta asiattomilta kiellettyä oman ja muiden turvallisuuden takaamiseksi.

Kentän työvaiheista ja aikatauluista tullaan projektin aikana tiedottamaan Tarmon nettisivuilla.