Pyöräilyn juhlaviikkoja vietetään Belgiassa
PyöräilyJulkaistu: 23.03.2017 00.00

Pyöräilyn juhlaviikkoja vietetään Belgiassa

Suomalaisittain riemastuttavin tunnelmin alkoivat Belgian Flanderissa ajettavien kevätklassikkojen sarja kun Cervelo Bigla-joukkueen Lotta Lepistö voitti Dwars door Vlaanderen kilpailun keskiviikkona 22.3.

Kälviäläisittäin on aihetta seurata innolla belgialaisia kevätkisoja kun Sampo Lahti edustaa Fincyclingin joukkuetta kovissa junioreiden kilpailuissa. Fincyclingin ajajat ovat leiriytyneet Belgiaan tarkoituksenaan ajaa kovia kansainvälisiä kilpailuja. Joukkueen kilpailut alkoivat 18.-19.3 ajetuilla kilpailuilla ja jatkuvat 25.-26.3 jälleen kilpailujen merkeissä. Osalla ajajista on mahdollista viettää Belgiassa vielä seuraavat kolme viikkoa ja parhaassa tapauksessa ottaa osaa 10.4. ajettavaan junioreiden Paris-Roubaix kilpailuun, joka on ammattilaispuolella kolmen legendaarisimman pyöräilykilpailun joukossa kautta historian. Junioreiden Paris-Roubaixin voittajaluettelossa on sellaisia nimiä kuten Geraint Thomas, Jasper Stuyven ja Florian Senechal. Peter Sagan oli toinen vuonna 2008. Junioreiden reitille on laitettu Paris-Robaixin yksi pahimmista mukulakivisektoreista CARREFOUR DE L’ARBRE.

26.3 ajetaan Belgiassa Gent-Wevelgem ammattilaiskilpailun yhteydessä U19 vuotiaiden GP André Noyelle UCI 1.1 tason kilpailu. Osallistujia kisaan tulee n. 20 eri maasta ja joukkueita Belgiasta on useampiakin. 129 kilometrin reitille mahtuu mukulakiviä, nousuja (mm. Kemmelberg) ja kadun varret täynnä yleisöä. Kisan voittijia ovat vuosien saatossa olleet mm. Stijn Devolde, Gianni Meesman ja Ian Stannard. UCI:n Nations Cup junioreille kattaa 8 eri osakilpailua.

Reittiprofiili

Tulevan viikonlopun kisasta Sampo odottaa jälleen kovaa. Luvassa on mäkistä maastoa, mukulakiviä ja taatusti vauhdikasta menoa. Sampo ei pidä itseään kovin kovana mäkikuskina, mutta innoissaan hän odottaa kilpailua ja hän yrittää olla joukkueelle mahdollisimman suureksi avuksi. Fincyclingin muut ajajat ovat Antti-Jussi Juntunen, Julius Taskinen, Otto Kolehmainen ja Robin Bergman.