Sampo Lahden kisa meni pilalle kolarissa Belgiassa
PyöräilyJulkaistu: 26.03.2017 00.00

UCI:n U19-vuotiaiden Euroopan mestaruussarjaan kuuluvassa GENT - WEVELGEM - GP NOYELLE IEPER -kilpailussa Suomen maajoukkueessa ajaneen Sampo Lahden kisa päättyi keskeytykseen kolarin seurauksena. Sampo itse selvisi pienillä ruhjeilla, mutta kisan tuoksinaan hän ei enää ennättänyt mukaan.

Kilpailun voittoon ja 1650 euron ykköspalkintoon polki Tanskan Ludvig Wacker, toiseksi sijoittui belgialainen Michiel Hillen ja kolmanneksi Italian Davide Ferrari. 129 kilometrin reitillä voittaja vietti aikaa 3 tuntia 9 minuuttia ja 2 sekuntia, keskinopeuden ollessa 40,63 km/h. Suomen joukkueesa maaliin pääsi vain Antti-Jussi Juntunen sijoittuen sijalle 56.

Sampo oli itse yllättynyt kisan leppoisasta vauhdista ja hän arveli kovan Kemmelbergin nousu (max 22%, mukulakivipinta) pelottaneen joukkueilta liiat vetohalut. Kisassa kärkipaikat olivat haluttuja ja taistelu ajopaikoista oli kovaa, kärjestä saattoi valahtaa nopeasti takajoukkoihin, jos vauhtia ei pitänyt yllä tarpeeksi. Jalat Sampolla olivat hyvän tuntuiset koko kisan, mutta valitettava kasaan joutuminen pilasi kisan, eikä Sampo päässyt enää mukaan kun kisan voitosta alettiin toden teolla ajamaan. Kemmelberg repi porukan palasiksi ja kisan voitosta ajettiin loppukiriin saakka täysillä siitä lähtien.

Sampo palaa Belgiasta välillä Suomeen ja jatkanee kisoja koeviikon jälkeen.