l'enfer du Nord vaati veronsa junioreiden kisassa
PyöräilyJulkaistu: 10.04.2017 00.00

UCI Nations cupin toinen osakilpailu ajettiin 9.4 Pohjois-Ranskassa Saint-Amand-les-Eauxsista › Roubaixiin. Matkaa kilpailulla oli 111 km ja mukulakiviosuuksia siitä n. 29 km. Kälviän Tarmon Sampo Lahti edusti Suomen maajoukkuetta Fincyclingiä U19-sarjassa.

Kilpailun voitti Iso-Britannian Thomas Pidcock ajalla 2:46:50 toiseksi sijoittui Hollannin Daan Hoole ja kolmanneksi Tanskan Mathias Larsen. Voittajan keskinopeus oli 39,920 km/h.

Paras suomalainen oli Antti-Jussi Juntunen sijalla 46. 4:36 voittajalle hävinneenä, suomalaisista myös Julius Taskinen ajoi maaliin sijalla 50. Muiden suomalaisten oli jouduttava kisa keskeyttämään.

Sampo Lahti kommentoi kisaa, että jalka oli tuntunut hyvältä koko aamun ja hän pääsi ajamaan porukassa hyvillä paikoilla, mutta mukulakiviosuuksilla Fincyclingin TEAM-pyörien, KTM:n ketjut hyppivät niin pahasti pois paikoiltaan, että hän jäi kauas pääjoukosta ja joutui kisan keskeyttämään. Kisassa oli sääntö, jonka mukaan yli 10 minuttiia kärjelle jääneet liputettiin ulos kisasta.