Tervaetapit Oulussa tarjosivat kovaa kilvanajoa tarmolaisille
PyöräilyJulkaistu: 13.08.2018 00.00

Oulussa ja sen lähistöllä ajetuissa Tervaetapeissa nähtiin hienoja tarmolaissuorituksia.

M-12 sarjassa kisanneet Eero-Veikko Nissilä ja Max Halmekangas edustivat nuorta osaamista kolmen etapin kisassa.

Poikien sijoitukset 4 km: tempossa olivat Eero-Veikko neljäs ja Max viides. 11 km: Maantie-etapilla sijoitukset olivat samat kuin myös kisan päättäneessä kriteriumissa, paitsi että Max oli poikien keskinäisessä loppukirissä ennen Eero-Veikkoa.

M-16 sarjassa Oskari Nissilä oli saanut viikon aikana pyöränsä huippuiskuun ja 11 km:n tempo kulki aikaan 18:45,73, sijoituksen ollessa kolmas omassa sarjassa. Maantiellä Oskarin sarjalaiset ajoivat 66 km yhdessä vanhempien ikäluokkien kanssa. Oskari tuli hienosti pääjoukossa maaliin, kolmen sekunnin päässä oman sarjansa voittajan jälkeen, sijoittuen jälleen kolmanneksi. Kriteriumissa 16-vuotiaat ajoivat yhdessä kategoria 2 ajajien kanssa ja vauhti oli todella lujaa. Oskari jäi oman sarjansa voittajasta pari minuuttia ja tuli kriteriumin ja kokonaiskisan kolmantena maaliin.

Kolmoskategoriassa ajanut Samuli Hautamäki ajoi 11 km tempon aikaan 18:23,68, ollen toinen. Maantiellä Samuli kuitenkin voitti samassa sarjassa ajeneen Marko Markkasen napaten etappivoiton. Kriteriumiin Samuli ei enää startannut.

M-elitessä Ville Luoto ja Pekka Huovinen edustivat Tarmoa. Ville oli tempossa 20. ja Pekka 22. Maantiellä kulki vähän paremmin Ville oli 11. ja Pekka 13. +31 sekuntia neljän hengen hatkaporukan perässä, josta etapin voittoon ajoi Timo Pikkarainen. Kriteriumiin Pekka ei enää startannut. Villen kunto oli nousussa ja hän sijoittui viidenneksi päätösetapilla. Kokonaiskisassa Ville oli 15.