Valmistautuminen kauteen 2020-2021
Julkaistu: 20.07.2020 00.00

Valmistautuminen kauteen 2020-2021

Joukkueen 6. kausi on jo käynnistynyt harjoitteluineen ja muutama ottelukin jo pelattu. 6. kausi tuo eniten muutoksia pelaajapuolella heti alkuunsa. 4 pelaajaa lopetti joukkueessa, mutta 4 pelaajaa tuli tilalle. Lähtijöitä paikkaamaan tulleet pelaajat olivat kuitenkin joukkueelle ennestään erittäin tuttuja ja tiedossa oli kyllä mitä osaamista tytöt tuovat tullessaan. Olemme erittäin tyytyväisiä joukkueen pelaajamateriaaliin tulevalla kaudella. Se on vahvasti + merkkinen. Anni H, Anni L, Jenna ja Jutta ovat jo hyvin sisällä joukkueen kemiassa, vaikka vielä muutama kuukausi sitten istuivat vastustajan (HiPan) vaihtopenkillä. Alkuperäisestä joukkueesta on vielä mukana 5 tyttöä.

Joukkueen pitkä määrätietoinen tekeminen on kantanut jo hedelmää useamman vuoden ajan. Vuonna 2018 voitimme D tyttöjen aluesarjan, 2019 olimme C tyttöjen aluesarjassa 2. ja viime keväänä 2020 voitimme C tyttöjen aluesarjan. C SM Playoff karsinnat ikävä kyllä jäivät pelaamatta korona viruksen takia. Todella harmillista. Mutta jos jotain ikävää, niin kaikesta tekemisestä on seurannut jotain hyvää. Tyttöjen motivaatio harjoitteluun ja henkilökohtaiset taidot ovat myös huomattu muuallakin, kuin vain joukkueen sisällä. Salibandyliiton tarkkailijat ovat rustanneet tyttöjen nimiä siihen malliin vihkoihin, että Hautamäki Silja, Sikala Mira ja Uusisalo Nanna matkaavat FBA maajoukkuetie tapahtumaan Eerikkilään 3.-5.8. Tämä on kyllä hieno osoitus siitä, että myös pienen seuran tytöt pääsevät urallaan eteenpäin. Ja kyllähän menestyvä joukkue aina huomataan, varsinkin jos sitä tapahtuu monta vuotta peräkkäin.

Joukkueen valmennus ja taustajoukot jatkavat samalla kokoonpanolla jo kolmatta kautta. Joukkueen toimihenkilöinä alusta asti toimineet vastuuvalmentaja Mikko Anttila ja joukkueen johtaja /fysiikka valmentaja Teemu Petäjävuori jatkavat yhä pesteissään. Huoltajana toimii jatkossakin Päivi Vehniä.

Joukkue pelaa ensimmäisen turnauksen tulevalla kaudella 9.8 Raumalla. Jo useamman kerran loppu kesästä järjestettävä turnaus on tänä vuonna ensi sijaisesti C SM karsintoihin valmistautuville joukkueille suunnattu pelitapahtuma. Tänä vuonna siellä pelaavat KäTa:n lisäksi SalBa, LoSB/VSS, KOOVEE ja Salpa/Karhut. Näistä jokainen hakee karsinnoista pelipaikkaa C tyttöjen SM sarjasta. Paitsi tietysti meidän joukkue, joka osallistuu elokuun lopussa järjestettävään B tyttöjen SM karsintoihin. Meille BSM karsintaturnaus on valmistautumista tulevaan kauteen. Haemme hyviä otteluita, kovia vastustajia ja kokemusta roppakaupalla tytöille lisää. Tulos tavoitteita ei olla asetettu kyseiseen karsintaturnaukseen.

Karsintojen jälkeen onkin edessä mielenkiintoinen tilanne. Silloin vasta näemme, kuinka paljon joukkueita on ilmoitettu sekä B- että C-tyttö aluesarjoihin. Meillähän on mahdollisuus pelata molemmissa. Jos oikein paha tilanne käy, niin aina löytyy mahdollisuuksia . Toivomme, että tyttöjoukkueet aktivoituvat tässä kuukauden sisällä ja ilmoittautuvat sarjoihin.

Viime kaudella teimme yhteistyötä SB Jymyn kanssa, joka pelasi naisten 3. divisioonaa. 6 joukkueemme tyttöä kävivät pelaamassa vuoroin ja tarpeen mukaan Jymyn sarjaotteluissa. Välillä myös harjoittelimme/pelasimme Jymyn naisten kanssa yhteisissä tapahtumissa. Kiitos SB Jymylle yhteistyöstä. Tulevalla kaudella asetamme rimaa ylemmäs ja haemme tytöille ponnahduslautaa korkeammalle. Yhteistyöjoukkue tulevalla kaudella on Nibacoksen naisten edustusjoukkue, joka pelaa pohjanmaan alueen naisten 2. divisioonassa. Tämä yhteistyö tarjoaa tytöille kovempia otteluita ja uusia kokemuksia salibandyn saralla. Tätä kirjoittaessa, joukkueestamme pelaa Nibacoksen mukana 4 tyttöä, mutta mikään lukumäärä ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Molemmat joukkueet ovat myös erittäin avoimia laajemmalle yhteistyölle ja rotaatiolle. Yhteinen tavoite on nostaa Kokkolan alueen tyttö-/naissalibandy sille kuuluvalle tasolle.

"Nibacos naisten edustuksessa ollaan erittäin tyytyväisiä, kun saatiin lahjakkaita nuoria KäTasta tukemaan meidän rivejä tulevalle kaudelle naisten 2. divisioonaan. Nuoret saa oppia vanhemmilta pelaajilta ja erilaisilta valmentajilta. Win-win, yhteistyötä parhaimmillaan. Kautta innolla odotellessa!", kertoi Nibacos naisten päävalmentaja Mirja Anttiroiko

Tämän kauden joukkueen pelaajasopimuksen ovat tehneet:

Anttila Kiia, Harju Neea, Hautamäki Silja, Hekkala Anni, Honkaharju Alina, Kämäräinen Siiri, Kämäräinen Sohvi, Liimatta Anni, Lämpsä Iida, Mattila Jutta, Petäjävuori Ella, Potinoja Jenna, Puukangas Jasmiina, Sikala MIra, Sundbäck Eerika, Uusisalo Nanna.

Kova nippu kasassa!



Seuran uusimmat