BSM karsinnat pelattu
Julkaistu: 30.08.2020 00.00

B tyttöjen SM karsinnat on nyt pelattu Pietarsaaressa Rettig Sport Centerissä. Meidän lohkossa pelasivat Tampereen Classic, JosBa Joensuusta ja Häme Stars Hämeenlinnasta. Melkein kaikki uusia vastustajia. Osan Classicin pelaajista ollaan kohdattu Tampereella TFT turnauksessa 2019.

Ensimmäinen ottelu pelattiin juurikin Classicia vastaan. Classic tiedettiin jo etukäteen, että hurja joukkue on vastassa. Olivathan haalineet tähtisikermäänsä pelaajia ympäri Suomea. Kokkolastakin Iida Kattilakoski oli siirtynyt heille. Ottelun ensimmäiset 4 minuuttia selvittiin ilman takaiskuja, mutta sitten alkoikin sininen Show, jota emme saaneeet millään keinoin pysäytettyä. Peli päättyi jo 16 minuutin jälkeen Classicille 12-0. Ei voinut kuin ihailla heidän loistokasta pelaamista. Classic voitti kaikki lohkon ottelut murskalukemin. Ja näin eteni SM sarjaan ja on siellä selvä mestari suosikki.

Seuraava ottelu oli vuorossa klo 18. Vastaan asettui JosBa, joka myös pelasi viime kaudella B tyttöjen SM sarjaa. Tässä ottelussa oli tasoero jo eri luokkaa. Pysyimme hienosti ottelussa mukana, kiitos Neean ja hienon puolustus pelaamisen. Emme kuitenkaan saaneet omaa hyökkäyspeliä oikein millään liikkeelle. Toki saimme maalintekopaikkoja. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vasta kolmannessa erässä, kun JosBa siirtyi johtoon. Meillä oli tilaisuuksia pistää peli tasoihin, mutta viimeistely ei vain onnistunut. Saatiin jopa rankkarikin, mutta se ei tuottanut tulosta. Näin JosBa voitti ottelun 1-0. Kaaduttiin saappaat jaloissa. Hieno suoritus joukkueelta.

Lohkon kolmas peli pelattiin sunnuntai aamuna klo 09.30. Tämähän tarkoitti aikaista heräämistä normaalin sunnuntai aamun venymisen sijasta. Häme Starsista saatiin ensi käden tietoa jo ennen turnausta. Ja kyllähän se tieto piti paikkaansa. Häme Stars oli liikkuvampi joukkue, kuin JosBa ja he hallitsivat ottelua. Hästanille ottelu 5-1. Meidän ainokaisen maalin turnauksessa teki Anni Liimatta Jutta Mattilan syötöstä.

B SM turnaus oli hieno kokemus joukkueelle. Näimme mitä työtä vaatii, jos halajaa ikäluokan huipulle. Tässä pitää tietysti muistaa, että meillä on joukkueessa 3 tyttöä joidenka ikä on B tyttöikäluokkaa. Loput ovat C tyttöjä ja jopa kaksi D tyttö ikäistä. Tämä antaa meille sitä oikeaa perspektiiviä joukkueen tasosta. Jos C tyttöjoukkue pystyy pystypäin haastamaan B SM sarjaa pelaavan joukkueen, niin joukkueen taso on kova. Ja meidän joukkueen taso on kova. Tästä ei ole epäilystäkää. Kälviän Parasta Salibandyä!!

Nyt jatketaan kohti aluesarjaa, jossa ilmeisesti ovat myös Blue Fox, ISB, LNM, FBC Remix ja ehkäpä Papas Kajaanista. Aluesarjan taso on kova.