Tarmon Covid-19 tiedote
5.12.2020 14:53 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Tarmon johtokunta pyytää nyt malttia harjoitteluun

Kälviän Tarmon urheilijoiden tukeminen.docx3.12.2020

Tiedote

Johtuen Keski-Pohjanmaan siirtymisestä COVID-19 kiihtymisvaiheeseen ja AVI:n antamasta määräyksestä rajoittaa kokoontumiset julkisissa sisätiloissa sekä rajatuissa ulkotiloissa maksimissaan 20 henkilöön, Kälviän Tarmon johtokunta antaa voimakkaan suosituksen lopettaa yli 20 hengen tapahtumien ja harjoitusten järjestämisen vähintään jouluun saakka tästä hetkestä lähtien.

COVID-19-epidemia on viimeisten viikkojen aikana Suomessa kehittynyt huonompaan suuntaan. THL arvioi, että ihmisten terveyden suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn varmistamiseksi on tarpeen ottaa käyttöön lisää toimia ihmisten välisten fyysisten kontaktien vähentämiseksi. Tällä pyritään sekä ehkäisemään yhä useamman alueen epidemiatilanteen kiihtymistä perustason yläpuolelle että kääntämään ilmaantuvuus laskusuuntaiseksi niillä alueilla, jotka ovat jo siirtyneet kiihtymis- ja leviämisvaiheeseen.

Alueellisen COVID-19 viranomaisryhmän suositukset

Harrastustoimintaa koskevat suositukset

  • Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan, että keskeytetään kaikenlainen sisätiloissa järjestettävä, ryhmämuotoinen harrastustoiminta. Suositus koskee myös sisätiloissa järjestettävää ryhmämuotoista kilpaurheilutoimintaa sekä joukkueiden ja harjoitusryhmien toimintaa, mikäli sille ei ole erityisiä perusteita tai velvoitteita (esim. maajoukkue- ja SM-tasojen kilpailu- ja harjoittelutoiminta).
  • Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos tai järjestää etätoimintana.
  • Lasten ja nuorten harrastustoiminta, jossa ryhmäkoko on alle 20, voidaan toteuttaa turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut, turnaustoiminta ja esitykset suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä (esim. striimaus). Lasten ja nuorten harrastustoiminta suositellaan siirrettäväksi ulkotiloihin.

Tarmon suurimmista lajeista mm. salibandyliiton alainen kilpailutoiminta keskeytetään aikavälillä 1.–31.12.2020.

Soveltamisohjeet Kälviän Tarmon joukkueille ja jaostoille. Ensisijaisesti harjoitukset pidetään ulkotiloissa. Jos harjoituksia ei voida pitää ulkotiloissa eikä sisätiloissa siten, että osallistujien turvaetäisyyksiä 1-2 metriä ei voida noudattaa, ei tällaisia harjoituksia tule järjestää. Yksilöharjoitukset ja harjoitukset, jossa osallistujien etäisyydet pystytään pitämään turvallisella tasolla voivat jatkua hyvää käsihygieniaa noudattaen. Kaupungin liikuntapalvelujen määräyksiä koskien liikuntatilojen käyttöä on noudatettava. Harjoituksissa ohjaajilla, valmentajilla, huoltajilla kuin vanhemmilla on oltava kasvomaskit suojana. Harjoitusten aikana tilassa ei saa oleskella harjoitukseen kuulumattomia henkilöitä. Turvaetäisyyksistä on huolehdittava myös kun lapsia tuodaan tai viedään harjoituksiin.

Koska Tarmon junioritoimintaan osallistuu lapsia useista eri kouluista johtokunta ei pidä suositeltavana harjoituksia, joissa eri koulujen oppilaat oleskelevat toiminnassa toistensa seurassa. Olemme nähneet mm. Kaustisella laajoja karanteeneja ja etäkouluun siirtymisiä, mikäli tartunnan saaneet ovat altistaneet muita tälle harmittavalle taudille.

Edellä mainittujen seikkojen johdosta Tarmon johtokunta vetoaa joukkueisiin ja jaostoihin, että julistetaan alkavaksi harjoittelussa joulutauko, jotta voimme nauttia joulusta terveinä ja muuten mahdollisimman normaalia arkea viettäen. Vaikka Covid-19 ei ole toistaiseksi aiheuttanut lapsille välitöntä vaaraa, Tarmon johtokunta haluaa suojella vapaaehtoistyöntekijöitä, valmentajia ja lasten perheitä mahdollisilta altistumisilta tässä tilanteessa. Halu toiminnan pyörittämiseen on varmasti suuri, mutta toivomme jäsentemme asettavan yhteisen edun tässä tilanteessa oman tilanteensa edelle.

Kälviän Tarmon johtokunta


   
Lisää uutisia
Kälviän Tarmo
«  Huhtikuu   »
Kategoriat