Historiallisen kova päivä SM-maastoissa!
YleisurheiluJulkaistu: 08.05.2022 20.23

Kälviän Tarmon juoksijat tekivät Äitienpäivän kunniaksi historiaa maastojuoksun Suomenmestaruuskisoissa Nakkilassa.

Aiemmin mitalit ovat olleet tiukassa Tarmon 113-vuotisessa historiassa. Tällä vuosituhannella Juho Pirkola ja Tuukka Löytynoja ovat siihen yltäneet.

Tällä kertaa mitaleita tuli kerralla kaksi. Alkutahdit löi Santeri Kallio, joka nousi uskomattoman juoksun jälkeen sijalle 2. Poikien 15-sarjassa. Viime vuonna Santeri oli nippanappa 30parhaan joukossa. Mikä huima kehitys!!

Heti seuraavassa startissa N19-SARJASSA juoksi Melissa Kykyri. Hän lähti kirkastamaan viimevuotista 7. sijaansa. Vääntö oli tiukkaa sijoista 3-5, ja päättyi onnellisesti komean kirin ottaneen Melissan hyväksi. Pronssia Kälviän Tarrmoon.

Muita päivän juoksijoita oli T15-sarjassa juosseet Tessa Herronen ja Aino Vuolle. Molemmat pääsivät 40 parhaan joukkoon.

Naisten sarjassa juoksi kolmikko Jenni Judin, Roosa Hämäläinen ja Päivi Knutar. Judin on vasta aloittanut kilpajuoksun, ja aloitti rohkeasti ollen välillä jopa mitalitaistossa, mutta taipui lopulta sijalle 18. Roosa täydensi kälviäläispäivää ollen 20. Joukkuekisassa Tarmo sijoittui naisten sarjan viidenneksi.