Jouko Salmelasta Kokkolan vuoden liikuttaja
SeuraJulkaistu: 01.02.2015 00.00

Jouko Salmelasta Kokkolan vuoden liikuttaja

Keskipohjanmaan Urheilugaalassa palkittiin viime vuoden ansioituneita urheilijoita ja urheiluvaikuttajia. ”Kuntien vuoden liikuttaja” kategoriassa Kokkolan palkinto ojennettiin Jouko Salmelalle osoituksena painitoiminnan aloittamisesta ja sen kasvattamisesta Kälviän Tarmossa.

Tarmon painijaostossa toimii kahdeksan eri ryhmää ja kaikilla ryhmillä on kaksi koulutettua ohjaajaa. Painikouluryhmiä on kolme: alakouluikäisten tyttöjen ryhmä sekä kaksi esi/alakouluikäisten poikien ryhmää. Kilparyhmiä on kaksi ja kilpalisenssin omaavia painijoita 16 junioria. Uusimpana toimintamuotona viime syksynä starttasi ns. Nallepaini, jossa 2-5- vuotiaat lapset temppuilevat yhdessä vanhempansa kanssa. Nallepainijat täytyi jakaa kahteen eri ryhmään, koska vanhempilapsipareja ilmoittautui heti yli 40 paria. Myös aikuisten kuntopainissa on mukana kymmenkunta aktiivia. Yhteensä painin harrastajia on pitkälti yli 100 harrastajaa.

Tarmon paini menestyy pikku hiljaa myös kilpamolskeilla. Tammikuun viimeisenä lauantaina Tarmo sijoittui Länsi-Suomen mestaruuspaineissa toiseksi seurapisteissä 30 seuran joukossa.