Tarmon juniorit pallotaituri Alexander Wessbergin opissa
Julkaistu: 12.07.2021 00.00

Tarmon juniorit pallotaituri Alexander Wessbergin opissa

kuvat:Henri Pihlajakangs ja Mikko Nikkilä.

Freestylefutiksen nelinkertainen Suomen mestari, Alexander Wessberg piipahti kesäturneellaan Kälviällä ja antoi vinkkejä pallotekniikkaan ja harjoitteluun. Näillä opeilla Tarmon juniorit tulevat todennäköisesti viemään länget keneltä tahansa Kokkola Cupissa parin viikon päästä.

Alexander kertoi opettamisen lomassa omasta tarinastaan pallotekniikkaprofessoriksi. Viidennellä luokalla koulussa hän lumoutui pallon käsittelystä ja yläasteikään mennessä hän pystyi pomputtelemaan palloa tuntikausia. Muuta keinoa ei ole menestykseen ja taitojen karttumiseen kuin säännöllinen ja periksiantamaton harjoittelu. Nykyiset juniorit ovat Alexanderin mukaan huonommassa asemassa kuin hän omana aikanaan, koska älypuhelimet ja pleikkarit ovat osin syrjäyttäneet fyysisen aktiivisen harjoittelun pallon kanssa. Pallo oli Alexanderin paras ystävä kouluaikoina ja se kulki mukana kaikkialle, minne hän menikään.

Pannahäkissä lapset pääsivät haastamaan gurun 1 vs 1 pelissä, jossa tarkoituksena oli saada vietyä pallo vastustajan längistä tai tehdä 3 maalia. Hienoja suorituksia nähtiin ja monelta nuorelta pelaajalta ja saattoipa joku saada vietyä länget Alexanderilta tai sitten ei.

Joka tapauksessa osallistujat nauttivat aurinkoisesta päivästä ja tekniikkavinkeistä. Toivottavasti atv:n ja muiden temppujen harjoittelu jatkuu kotona ja harjoituksissa, että saamme yhä taitavampia pelaajia tulevaisuudessa Tarmon riveihin.

Ensi vuonna Alexander toivottavasti järjestää jälleen kesäkiertueen pohjoisessa ja pääsemme nauttimaan uusista kikkakolmosista!

Kiitos Alexander ja freestyle futiskoulun osallistujat!

-Kälviän Tarmo-

Seuran uusimmat