Marttila keihäskarnevaalien tähti
YleisurheiluJulkaistu: 05.07.2021 00.00

Kun valtakunnan media keskittyi seuraamaan Ruuskasen ja kumppanien olympianäyttöjä, tiesivät Kälviäläiset, että oman kylän pojalla, Jarmo Marttilalla on sanansa sanottavana.

Marttila jysäytti avausheitolla komean johtoheiton 80.56, mikä riitti lopulta koko kilpailun voittoon. Makeita päänahkoja ja arvokas titteli Jarmolle kovien heittäjien joukossa. Olympialaiset menevät vielä Jarmolta sivu suun, mutta toivotaan, että käsi kestää kesän loppuun asti, koska Kalevan kisat ja Ruotsi-ottelu kisataan vasta elo- syyskuussa.

Myös muissa lajeissa oli karnevaaliviikonloppu. Kestävyysjuoksukarnevaaleilla Jämsässä kilpaili kaikkiaan kuusi Tarmolaista. Kovimman suorituksen teki Kaisa Honkaharju, joka juoksi ennätyksensä sekä samalla 112-vuotiaan Kälviän Tarmon uuden ennätyksen 4.29,50 ja sijoittui samalla pronssille 1500m kisassa.

Myös Onni Mäkelä juoksi ennätyksiään ja oli kahdella matkalla mitaleilla M19-sarjassa. Hopeaa ja uran ensimmäinen 2.00 alitus 800m kisassa ajalla 1.58,77 maistui hyvältä.

Myös Luka Kykyri ylsi hopealle P13 1000m kisassa ja Melissa Kykyri teki komean ennätyksen 7.23 N17 2000m esteissä ollen 4.