Kälviän Tarmo palkitsi vuoden parhaat urheilijat gaalassa
SeuraJulkaistu: 31.01.2023 18.30

Kälviän Tarmo palkitsi vuoden parhaat urheilijat gaalassa

Kälviän Tarmon tiettävästi historiansa ensimmäinen kaikkien jaostojen yhteinen gaala ja urheilijoiden palkitsemistilaisuus järjestettiin Kälviällä sunnuntaina 29.1.2023. Gaalan alussa muisteltiin viime vuonna ajasta ikuisuuteen siirtyneen Lauri Kylmän uraa ja saavutuksia. Lauri saavutti paralympialaisissa pronssia Englannin Stone Mandevillessa kiekossa tuloksella 29,60. Laurin muita vahvoja lajeja olivat myös keihäänheitto ja kuula, josta hän saavutti mm. EM-kultaa. Laurin mitalikokoelma on lahjoitettu seuralle ja osa siitä löysi paikkansa Kälviän vapaa-ajantalon seinältä. Yhteen kokoontuneet n. 250 gaalavierasta muistivat Lauria tilaisuuden alussa hiljaisella hetkellä.

Tapahtuman juontaja, Petri Kykyri, muisteli puheessaan, kuinka aikojen saatossa ovat Kälviän Tarmon jaostot voineet olla kilpailijoita keskenään, eikä lajien välistä yhteistyötä ole aina arvostettu. Viime vuosina seuran toiminta on yhtenäistynyt ja yhteisen gaalan järjestäminen on hyvä keino tuoda joukkue- ja yksilölajien toimijoita yhteen. Tilaisuudessa palkittiin mitaleilla kaikki seuran toimintaan osallistuneet juniorit joukkue- ja yksilölajeista.

Tarmon suurin jaosto on tällä hetkellä jalkapallojaosto, johon kuuluu joukkueita niin jalkapallossa kuin futsalissakin. Seuran parhaana joukkueena palkittiin vuonna 2010-syntyneiden joukkue, joka voitti kesällä Kokkola Cupissa oman ikäluokkansa mestaruuden ja menestyi hyvin myös pelaamissaan Palloliiton sarjoissa. Joukkuetta valmentavat Tarleena Malinen ja Noora Päivärinta ja joukkueenjohtajana toimii Tatu Moilanen. Samasta joukkueesta palkittiin myös jalkapallon vuoden poikajuniorina Niilo Hirvikoski. Vuoden tyttöjuniorina palkittiin Adele Pihlajakangas. Vuoden futsalpelaajana palkittiin Veera Päivärinta ja vuoden jalkapalloilijaksi Kaisa Kyösti.

Salibandyssa Tarmolla on tällä hetkellä kaksi joukkuetta. Suomen Cupissa pitkälle edennyt naisten joukkue ja 2011-13 syntyneiden poikien joukkue. Vuoden salibandypelaajana palkittiin naisten joukkueesta Ida-Maria Hägg-Mäkinen.

Yleisurheilijat menestyivät jälleen kerran hyvin halli- ja kesäkaudella. Yleisurheilujaosto palkitsi vuoden yleisurheilijana tiukan äänestyksen jälkeen Kaisa Honkaharjun. Yleisurheilijat saavuttivat myös menestystä SM-tasolla kesällä 2022. SM-mitaleita SUL:n mestaruuskilpailuissa seuran urheilijat saavuttivat 4kpl, kolme Melissa Kykyrin toimesta (N19 maantiejuoksu 10km 1., N19 maastojuoksu 4km 3. ja N19 3000m esteet 3.) ja yllätyshopea SM-maastoista P15v 4km Santeri Kalliolle. Melissa edusti Suomea U19v Pohjoismaiden mestaruuskisoissa N19v 3000m esteissä, samoin kuin Kaisa Honkaharju naisten 1500m:llä Pohjoismaisessa hallimaaottelussa. Melissa Kykyri ja Jenni Judin osallistuivat Kalevan kisoihin ja naisten viestijoukkue juoksi SM-7. DMR viestissä uudella KePY:n piirinennätysajalla 12.26,46. Aikuisurheiluliiton SM-kisoissa mitaleille ylsivät Päivi Knutar (myös MM-pisteillä), Jenni Judin, Johanna Alapöntiö, Mari Bergdahl ja Jari Mäkelä.

Pyöräilyjaostolla oli viime kesänä kaksi junioria, jotka osallistuivat muutamiin kilpailuihin ja kortteli-, aika- ajo- ja maantiepyöräilyn SM-kilpaluihin. Eeli Similä saavutti pronssia kortteliajon SM-kisoissa Jurvalla P10- luokassa ja Elias Nikkilä oli mukana samassa sarjassa. Aikuisiässä Tarmolla on tällä hetkellä muutama kilpailuja kiertävä kuski ja jaostolla on monta lasten maantiepyörää, joita kokeilemalla saa tuntumaa lajiin.

Seura palkitsi vuoden urheilijana Melissa Kykyrin saavutustensa johdosta. Vuoden joukkue oli jalkapallo pojat 2010. Vuoden valmentajana palkittiin Lotta Honkaharju-Kykyri, jonka valmentama jalkapallojoukkue tytöt 2009 on saanut kiitosta iloisesta ilmeestä kentällä ja sen ulkopuolella. Vuoden seuratoimihenkilönä palkittiin yleisurheilukilpailujen järjestämisessä ansiokkaasti toiminut Jouni Kykyri.


Kuvat: Mauri Niskala