Arvon kuntoajo keräsi pyöräilykansan Kälviälle 28.6
PyöräilyJulkaistu: 29.06.2015 00.00

Arvon kuntoajo keräsi pyöräilykansan Kälviälle 28.6

Aamulla klo:9.00 starttasi Arvon kuntoajon ensimmäiselle matkalle, 210 kilometrrille, reilut 25 ajajaa. Porukka jakaantui matkan edetessä kolmeen eri vauhtiseen ryhmään. Nopeiten matkan suorittivat kolme ajajaa sekä nojapyöräilijä n. 33 km/h keskinopeudella, mikä oli tuulisissa olosuhteissa erinomainen suoritus. Seuraavaksi nopeinta vauhtia pitivät Juha-Matti Anttilan johdolla kaksikko tai kolmikko, jotka olivat maalissa ajettuaan matkan reilua 29 km/h vauhtia. Päivän jo kääntyessä iltaan tulivat maaliin loput 210 km ajajat isossa porukassa ajettuaan matkan nautiskellen ja taukopaikkojen eväistä nauttien.

140 kilometrin matkalla harrastetaan joka vuosi jonkin verran myös kilpailullista ajoa, vaikka Arvon kuntoajossa ei maalikameraa saatikka virallista ajanottoa olekaan. Ajo käy kuitenkin hyvästä harjoituskilpailusta, jossa irtiottoja yritettiin kälviäläisten voimin Kannuksen ja Ullavan välisellä rauhallisella tieosuudella. Irtiotot eivät kovassa vastatuulessa kuitenkaan kestäneet maaliin saakka vaan noin 30 ajajan ryhmä tuli maaliin yhtä aikaa ja nopeimpia olivat NCK:n Keituri, joka hiukan eksyi lopussa ohi maalin, mutta oli "kisan" moraalinen voittaja. Ensimmäisenä virallisen maalilinja ylitti Kuopiolaispyöräilijä, jolla tuntui olevan Ullavalaistaustaa sekä Kälviän oma poika, Marko Uusimäki, jolle Tarmo ajoi tietoisesti hyvää sijoitusta.

Pääjoukon jälkeen pyöräilijät saapuivat väsyneinä, mutta tyytyväisinä omaa vauhtiaan maaliin vapaa-ajantalolle. Matkan aikana oli löytynyt sopivaa ajoseuraa lähes jokaiselle, eikä vastatuulessa tarvinnut kenenkään välttämättä yksin ajella.

30 kilometriä ja 60 kilometriä polkevat pyöräilijät lähtivät yhtä matkaa liikkeelle viimeisessä ryhmässä. 60 kilometrin matkan ajoivat kovavauhtisimmat alle kahteen tuntiin ja siinäkin ajassa ehti hyvin piipahtaa Ullavan huoltopisteellä nauttimassa banaania ja urheilujuomaa. Tuuli oli navakka sivutuuli mennen tullen ja palatessa, joten pienempiä porukoita muodostui kullekin sopivan tasoisesti.

Ilahduttavaa 30 kilometrin pyöräilijöistä oli huomata, että erityisesti lapsiperheitä oli lähtenyt liikkeelle sankoin joukoin. Kelpasi sitä käydä nauttimasa pillimehut Välikylän nuorisoseurantalon portailla, kun oli istunut pyöräkärryssä tai lastenistuimessa vajaan puolen tunnin ajan tuulen suhistessa korvissa ja auringon lämmittäessä mukavasti. Maalissa mitalit ja lämmin lihakeitto maistuivat jokaiselle pyöräilijälle, siitä pitivät huolen yleisurheilujaoston ahkerat keittiöläiset. Kiitokset heille!

Osallistujien palaute tapahtumasta oli pääosin positiivista.

Pyöräilijä nimimerkillä "Kari Kälviältä" kehui 60 kilometrin metsäistä osuutta Ullavasta lähtiessä, että "aivan kuin puistossa ajaisi, joki virtaa vierellä, puut pitävät tuulen loitolla ja iloisia pyöräilijöitä virtaa vastaan tasaisena jonona. Olisipa joka sunnuntai yhtä paljon pyöräilijöitä liikkeellä."

Klemolat Kokkolasta toivoivat reipashenkistä matkaseuraa ensi vuoden 210 km matkalle. Nyt he ajoivat kolmen porukassa matkan, mutta "kymmenellä henkilölläkin jo saisi hyvän vedon aikaan, eikä matka rasittaisi juuri lainkaan." Maalissa Klemolat kyllä olivat, kuin eivät olisi 200 kilometriä juuri ajaneetkaan.

140 km matkalle toivottiin nopeimman ryhmän eteen etuautoa, joka varoittaisi vastaantulevaa liikennettä lähestyvistä pyöräilijöistä. Ajatus on kannatettava, sillä kovavauhtisimman ryhmän keskivauhti lähentelee 40 km/h ja siinä vauhdissa tilanteet tulevat pyörän päällä nopeasti vastaan. Ehkä ensi vuodelle saataisiin asianmukainen etuauto liikkeelle.

Palautetta ja kehittämisideoita otetaan mielellään vastaan osoitteeseen arvonkuntoajo@gmail.com

Pyörä ja Urheilu Maunumäen lahjoittaman maantiepyörän voitti Marika Spik ja 375 euron arvoiset vanteet maantiepyörään voitti Johan Hattar. Onneksi olkoon!

Kilpailupaikalta löytyi kisan jälkeen Canyon merkkiset pyöräilyhousut yhdessä Jeppis Gym t-paidan kanssa. Lisäksi yksi pyörän pumppu tippui joltakin matkalle, voidaan toimittaa Kokkolaan, jos on tarvetta. Ottakaa yhteys: arvonkuntoajo@gmail.com

Kiitokset kaikille osallistujille ja järjestelyissä mukana olleille ja huoltoautojen kuljettajille. Isommilta vahingoilta jälleen vältyttiin, pyörän renkaat olivat jo kuluneilla teillä koetuksella, mutta renkaan vaihtaminen ei pyöräilijältä ole homma eikä mikään.

-Arvon kuntoajon järjestäjät-

Pyörä ja Urheilun lahjoittaman maastopyörän onnellinen omistaja Marika Spik ja sponsorin edustaja, Riitta Maunumäki.

Uusien vanteiden voittaja Johan Hattar, sponsorin edustaja Kari Maunumäki yhdessä tulevan pyöräilijän kanssa.

kuva: Emilia Kangasluoma/KP

kuva:Emilia Kangasluoma/KP

kuva: Emilia Kangasluoma/KP