Emma ja Sampo ISM-mitaleille. Ikämiehet mitalin syrjässä kiinni
PyöräilyJulkaistu: 16.08.2015 00.00

Emma Lahti voitti N-16 sarjassa SM-kultaa maantieajossa Pikku-Syötteellä ajetussa kilpailussa. Emma voitti 38 kilometrin kilpailun haastavalla reitillä reilusti ennen toiseksi sijoittunutta Anniina Virtasta.

Kuva: Jukka Kareisto

N-16 38 km
1 52 Emma Lahti KäTa 1:05:40,4
2 53 Annina Virtanen OP-P 1:13:44,1
3 51 Anni Alanko SV 1:28:21,4

Sampo Lahti sijoittui M-16 sarjassa kolmanneksi vain 0,4 sekuntia Joonas Salmelle ja Simeon Mannisselle jääneenä.

M-16 76 km
1 116 Joonas Salmi OP-P 2:14:32,7
2 128 Simeon Manninen OP-P 2:14:34,7
3 119 Sampo Lahti KäTa 2:14:35,1

M-10 sarjassa Max Halmekangas paransi sijoitustaan sitten tempoajon, sijoittuen maantieajossa 7. sijalle. Eero-Veikko Nissilä keskeytti kilpailun ja keskittyi komeiden vaaramaisemien tarkkailuun. M-12 sarjassa ajaneen Oskari Nissilän kisa pilaantui pieneen kolariin ja hän keskeytti.

7 19 Max Halmekangas KäTa 26:31,0

Miesten ikäluokissa kälviäläiset olivat todella lähellä mitalia. Kenneth Kolppanen oli M-50 sarjassa neljäs. Timo Pesola oli neljäs M-45 sarjassa. Jukka Huovinen oli lisäksi M-40 sarjassa seitsemäs. Marko Uusimäen ja Samuli Hautamäen kisat päättyivät keskeytykseen.

Kenneth Kolppanen oli kisan jälkeen tyytyväinen omaan ajoonsa lainapyörällä. Kovaan loppunousuun Kena ja kumppanit saivat taktiset ohjeet Jyrki Lahdelta: "Jyrki kertoi, että kannattaa ajaa nousu vain omaa tahtia, eikä lähteä iskemään heti nousun alussa. Monihan kiihdytti vauhtiaan heti nousun juurella, mutta lähdin nousuun pääjoukon hänniltä ja ajoin tasaisesti satulasta koko nousun ja ohitin paljon kilpailijoita" kertoi Kena kisan jälkeen.

Timo Pesola oli kisan jälkeen pettynyt mies, kun tavoitteena ollut mitali jäi vain kolmen sekunnin päähän. Kokkolan Toni Klemolan voitto oli selvä ja hallittu.