Emma Lahti ja Oskar Witick mitaleille SM-maastoduathlonissa Iisalmessa
PyöräilyJulkaistu: 28.09.2015 00.00

Lauantaina 26. syyskuuta kisailtiin Iisalmen Paloisvuorella Maastoduathlonin Suomen mestaruuksista. Kälviän Tarmoa edustivat Emma Lahti naiset 16-17 sarjassa ja Oskar Witick miehet 16-17 sarjassa. Emma Lahti uusi viimevuotisen mestaruutensa ja kisaan mukaan houkuteltu Oskar Witick selviytyi urakasta hienosti palkintona hopeamitali. Sampo Lahti joutui jättämään kisan väliin kaaduttuaan ja loukattuaan itseään aiemmin viikolla harjoituslenkillä maastopyörällä.

Paloisvuoren mäkisessä maastossa nuorten kisa koostui 2,6 km juoksusta, josta vaihdettiin 5,4 km maastopyöräilyyn ja lopuksi vielä juostiin 2,0 km. Viime vuodesta poiketen pyöräilyosuutta oli helpotettu vähentämällä teknisiä vaikeita osuuksia. Juoksua oli taas vaikeutettu lisäämällä juurakkoisia polkuja sekä kosteita ja pehmeitä osioita reittiin. Muutenkin kisa oli tällä kertaa ”juoksupainotteinen” kun juoksu ja pyöräily olivat matkassa mitattuna lähes yhtä pitkät. Osallistujia ei tänäkään vuonna ollut ruuhkaksi asti uskaltautunut tähän haastavaan kilpailumuotoon.