Cyclocross-viikonloppu Oulussa
12.10.2020 13:32 Uutiset / Pääsivusto

Tarmolaiset Oulun avoimissa cyclocross-mestaruuskilpailuissa

Oulussa järjestettiin avoimet cyclocross-mestaruuskilpailut lauantaina 10.10.2020 ja Sarkkirannassa 11.10. Kempeleessä Crossisyksyn päätöskilpailu

Tarmolta oli lauantaina tulessa Teemu Heikkinen, Timo Ruostetsaari ja Mikko Nikkilä. Kapteeniksi alun perin kaavailtu Iiris joutui jättämään kisan väliin flunssan vuoksi. Teemu oli oikein varustautuneena cyclocross-pyörällä, Timolla mtb ja Mikko fatbike, jossa pitoa riitti kaltevilla nurmikoilla. Cyclocrossissa pääasia ei useinkaan oli kilpailussa vaan hauskanpidossa. Välillä jalkaannutaan ja kellahdetaan märälle nurmelle, mutta se kuuluu asiaan. Kisa kestää noin tunnin ja se on mukavaa vaihtelua syksyn reeneihin. Kapteenin puuttuminen viivalta sotki tarmolaisten pasmat ja kaikki toivo laitettiin Timon varaan, joka selvittikin radasta hienosti 9 kierrosta. Teemu etsi koko kisan ajan itseään kun kapteeni tyytyi seuraamaan tilannetta varikon puolelta, Mikon taktiikkana oli seurata Maradonaa kisan ajan ja iskeä lopussa läskipyörällä. Timo vielä loppusuoralla värväsi Mikon kierroksella kun Mikko keskittyi jo tuuletuksiin. Ettei olisi käynyt niin kuin Alaphilipelle Liege-Bastogne-Liegessä?

Yksissä tuumin todettiin, että Oulussa osataan järjestää hienot kisat ja ensi vuonna kisoihin varmasti saavutaan isommalla porukalla ja keskitytään erityisesti väliyön viettoon Oulussa, sillä cyclocrossiin liittyy olennaisena osana after-ajot ja tällä kertaa pääsponsorin Sonnisaaren panimon tuotteet jäivät tyystin maistelematta. Tämä oli ainoa asia, mikä jäi hampaankoloon kisoista. Ehkä vähän rapaa jäi myös hampaankoloon, mutta keli ei ollut aivan parasta mutakrossia, mitä lähdettiin hakemaan. Kilpailun järjestäjänä toiminut Krossikommuuni ry saa täydet pisteet radasta, järjestelyistä ja hyvästä tunnelmasta. Youtubesta löytyy kuvamateriaalia kisoista.

Suvereenia ajoa esitti kisoissa hallitseva cyclocrossin Suomen mestari Niko Heikkilä. Tulokset

kuvat Tarja Kivirinta

Sunnuntain kisaan starttasivat Timo Ruostetsaari ja Mikko Nikkilä. Sarkkirannan rata oli hieno, nousua, laskua, hiekkaa, asvalttia, kivituhkaa ja tiukkoja kurveja. Samat nimet kisassa kärjessä, tarmolaiset tiukasti omalla tasollaan.

kuvat Tarja Kivirinta

Tulokset


   
Lisää uutisia
Kälviän Tarmo
«  Joulukuu   »
Kategoriat