Gravel Adventure II ja Arvon kuntoajo 20.8.2023
PyöräilyJulkaistu: 24.07.2023 13.00

Gravel Adventure II ja Arvon kuntoajo 20.8.2023

Sunnuntaina 20.8.2023 ajetaan taas kaksi tapahtumaa samaan aikaan.


Gravel Adventure Kälviä II on n. 100 kilometrin pituinen soratiekuntoajo Kälviän ja Ullavan hienoimmilla sorateillä. Matkaan on syytä lähteä seikkailumielellä, sillä edessä voi olla unohtumaton seikkailu Kälviän, Ullavan, Kaustisen ja Kruunupyyn sorateillä. Reitillä on yksi huoltopiste Ullavassa M-market Lukkarissa, jossa voi täyttää vesipullot ja nauttia osallistumismaksuun kuuluvat pulla-kahvit tai kahvit sämpylällä. Reitin voi kiertää omaan tahtiin niin lujaa kuin haluaa, jos löytyy gps-laite, reittiä ei ole merkitty maastoon. Matkaan lähtee myös verkkaista vauhtia etenevä pyöräilijä, jonka matkassa voi reitin kiertää n. 20 km/h vauhtia.

Arvon kuntoajo ajetaan samaan aikaan ja se on perinteinen maantiekuntoajo ilman ajanottoa. Reittinä on Kälviä-Ullava-Kälviä ja halutessaan voi käydä myös Ullavasta Kannuksessa ja takaisin. Kääntöpisteenä toimii M-market Lukkari, jossa voi täyttää vesipullot ja nauttia osallistumismaksuun kuuluvat pulla-kahvit tai kahvit sämpylällä. Jos haluat ajaa vähän pidempään voit käydä kääntymässä Kaustisen tiellä saakka tai kurvata Ullavan kirkonkylältä Kannukseen ja kirmata sieltä joko takaisin Ullavaan tai suoraan Kälviälle. Tyyli on vapaa.

ILMOITTAUTUMISLINKKI TÄMÄN SIVUN ALALAIDASSA. GRAVEL REITTI LÖYTYY TÄÄLTÄ

Alla kuvissa maantiepyöräilyn vaihtoehtoisia reittejä. Ullavantie on paikoitellen huonossa kunnossa, joten varovaisuutta vaaditaan kaikilta osallistujilta. Tiessä on railoja ja reikiä, joten pyöräilijöiden tulee ryhmässä varoittaa muita niistä!

Reitti Kälviä-Ullava-Kälviä 60 km. Kääntöpaikka Ullavan M-market Lukkari

Reitti Kälviä-Ullava-Kannus-Ullava-Kälviä n. 110 km.

Reitti Kälviä-Ullava-Korven risteys-Kälviä n. 75 km

Matkat kruunaa osallistumismaksuun kuuluvat pizza, kebab tai hampurilaisateria Kälviällä Pekan Pizzassa osallistumismaksun hinnalla. Pekan Pizzasta jokainen varmasti löytää makoisaa ja maittavaa syötävää pyörän päällä vietetyn päivän jälkeen.

Koska tapahtuma on tunnelmaltaan rento ja vapaamuotoinen voi jokainen ajaa halutessaan lyhyemmän tai pidemmänkin päivämatkan.

Arvon kuntoajo starttaa klo 10.25 ja Gravel Adventure Kälviä klo 10.30. M-market Ullava aukeaa klo 12.00.

Lähtö tapahtuu Kälviän urheilukentältä Ridantie 3 68300 Kälviä, jossa on tilaa autoille ja mahdollisuus käydä pesulla ajon jälkeen. Arvotavaroiden säilytystä ei ole järjestetty.


Jos haluat maksaa osallistumismaksun 35 € esim. ePassilla, Tykyseteleillä, Smartumeilla tai vastaavilla, niin ilmoita osallistumisesi sähköpostilla mikko.nikkila(at)hotmail.com, jolloin sinun ei tarvitse täyttää alla olevaa lomaketta.

Molempiin tapahtumiin osallistumismaksu on 35 € ja se sisältää huoltopisteen tarjoilut pulla-kahvit tai sämpylä-kahvit sekä vapaavalintaisen pizza-kebab- tai hampurilaisaterian Pekan Pizzassa Kälviän Kaffeli, Kälviänkatu 16, 68300 Kälviä. https://www.kalviankaffeli.com/menu/pizzat/

Onnistuneen Recon riden jälkeen reittimestari on todennut, että jätetään Outoveden valssi tällä kertaa soittamatta ja edetään koko reitti teitä pitkin.
Gravel Adventure Kälviä II:n reitti on nyt julkaistu jalki.fi, josta gpx-tiedosto on ladattavissa omalle ajotietokoneelle. Reitti on pääosin vauhdikasta soratietä hienoissa maisemissa ja huoltopiste reitin loppuosalla, joten evästä kannatta varata mukaan alkumatkalle ja vähän loppuunkin. GRAVEL REITTI: https://jalki.fi/routes/10998-gravel-adventure-kalvia-ii

Lisätietoa gravel-pyöräilystä löydät mm. https://www.tubeless.cc/ sivustolta. Siellä myös lista Suomen Gravel tapahtumista.

Epassissa tapahtumat löytyvät: Kälviän Tarmo, KäTa nimellä

Smartum Payssa: käyttöpaikkahaussa Arvon kuntoajo nimellä.